Zúzós este

A könnyűzene legnépszerűbb stílusát megszólaltató rendezvény várta rajongóit,május első szombat estéjén, a Szabadtéri Színpadon. A Rock Aréna koncertjein négy egymást követő zenekar adta az ütemet a csápoláshoz.

Bakancsot meg goth motívumos pólót húztam, és azzal a céllal indultam a Rock Aréna koncertjeire, hogy másnap délben rekedten, a karomban izomlázzal ébredek. Hanyagolni akartam gondolataimból a hét melóval töltött pillanatait és kitombolni magam a zúzós rockzenékre. Küldetésem sikerrel járt!

Még világosban kezdett a hazai pályán játszó Magor, jóféle zúzós metállal. Kegyetlenül kemény riffekkel, óriás szólókkal, üvöltős énekkel, de a dalokban olyan mondanivalókkal melyek megmaradnak a fejekben.
Aztán jött a mindenképpen kuriózumnak számító, a hazai zenei palettát rendkívüli módon színesítő, csak dögös csajokból álló trió, a Dorothy. A pörgős, néha kemény, könnyen emészthető, dallamos punk-rockkal odapirítottak a nagyérdeműnek.

Közben leszállt az este és a színpad előtti tömeg még jobban meg sűrűsödött, nem véletlenül. Hiszen következett egy elnyűhetetlen, -idén 60 éves, – énekessel, Paksi Endrével egy régi banda,az Ossián. A hazai heavy metal történet egyik legsikeresebb együttese hozta a kötelezőt. Vadállat tekerések, érzéki szólók, dübörgő dobok, precízen pengetett basszus. A rajongók hangereje méltó módon bizonyította, nemcsak az elnyűtt, örökké játszott dalokat kedvelik, de a legeldugottabb gyöngyszemeket is képesek eget rengetően együtt énekelni a zenekarral!

Az estét, egy jóideje töretlen népszerűségű,az egyik legaktívabb formáció zárta, a Road csapata. Jöttek és mindent letaroltak, füstölt, lángolt a színpad, villogtak, kaszáltak a reflektorok fénypászmái. Ontották magukból persze, a pofátlanul jó megszólalást, a tömeg pedig egy emberként lüktetett és énekelte végig a nótákat.

A Rock Aréna még csak a nyár kezdete, de rendesen felpörgetett bejáratás a fesztivál szezonra. Lesz itt még nagy öröm, de a rekedtség és izomláz is megtalált másnapra…

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?