Kilencvenévnyi összetartás

Anyák napján, vasárnap köszöntötte szerető családja a kilencvenedik életévét betöltött László Bélánét a tiszteletére rendezett ünnepélyen, az Aranysas Rendezvényházban.

Ezen a májusi, napsütéses napon ajándékokat, virágokat szorongató gyerekek, unokák és messziről jött vendégek gyűltek össze az Aranysas vendéglőjében, hogy a szépkorúak körébe lépő László Bélánét, édesanyát, nagymamát, dédimamát üdvözöljék.

László Béláné 1928. május 7-én született. Gyermekkorát boldogan töltötte két testvérével, Sándorral és Gizikével, akik mellett a család állami gondozott gyermekeket is ellátott. 1938-ban azonban nehéz idők következtek. Édesapja takarmányszállítás közben megsérült, majd Pünkösdhétfőn örökre lehunyta szemeit. Ezt követően édesanyját kellett eltemetniük, aki a tragédia után ágynak esett, majd Mindenszentekkor elhunyt. László Béláné Erzsikét a nagycsalád, pontosabban anyai nagynénje fogadta be, míg testvéreit az apai nagyszülők. Az elemi iskola elvégzése után cselédként dolgozott, majd Jászjákóhalmán az akkor virágzó cipőiparban tevékenykedett, ahol László Béla személyében leendő férjét is megismerte. A családi nevelés, a kisiparral történő próbálkozás időszaka és 44 év boldog házasélet következett, melynek gyümölcsei Ferenc, Valéria és Zoltán gyermekeik lettek.

Ma már öt unoka, Rita, Otília, Antal, Ildikó és Katalin boldogítja a szeretett nagymamát, négy dédunokájával, Grétával, Balázzsal, Alexával és Márkkal közösen.

Erzsike néni közel tíz évet dolgozott a helyi TSZ-ben, majd két évet a cipész KTSz-ben, végül tizenhárom évet a Hűtőgépgyárban töltött. Noha lába már nehezen bírja, és egyensúlyérzéke sem a régi, kezei a mai napig dolgoznak. Kreativitását lábszőnyegek készítésével éli ki, melyeket hulladék műanyag fóliákból állít össze, amikor épp nincs kedve másik szenvedélyének, az olvasásnak hódolni.

Kívánunk egészséget és még nagyon sok időt az alkotáshoz szerető családja körében!

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?