Mozdulj Berény 4.0

Már negyedik alkalommal hívták egy nagy közös edzésre, a fitnesz sportágak híveit,a Mozdulj Berény szervezői. Május első vasárnapján, ez alkalommal formabontó módon, a szabadban, a Nagyboldogasszony iskola udvarán zajlottak, a jó hangulatú közösségi esemény programjai.

Sportolással számos betegség kialakulása megelőzhető, valamint nem csak a szervezetre van pozitív hatással, hanem az alakot is kiválóan formálja. A rendszeres testmozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy a mindennapokat jó hangulatban, energikusan és mosolyogva töltsük el. Ennek, leginkább a hölgyek körében, igazán közkedvelt sportága, az aerobik és a belőle kinőtt különböző mozgásformák, amelyek akár hobbiként is űzhetők. A Mozdulj Berény megálmodói, Borics Andrea és Litkei Lóránt elmondták, olyan eseményt szerettek volna szervezni, ahol mindenkit megérint az, hogy mennyire fontos a rendszeres testedzés az egészséges életvitelhez. Rubint Réka személye és motiváló ereje a legjobb választás volt céljaik eléréséhez. De ne szaladjunk még ennyire előre!

László Tünde Zumba órája nyitotta az mozgások sorát, ami egy táncos koreográfián alapuló fitneszedzés. Lépései egyszerűek, bárki által könnyen elsajátíthatóak, táncos tapasztalatra nem volt szükség, így a Zumba igazi parti hangulatban telt. A folytatásban a nemrég alakult Kolibri SE fiatal lánykái mutatták meg látványtánctudásukat a tornaterem parkettjén, majd az Andi Fitness aerobik órája mozgatott meg mindent testrészt. Nem csak a combodban érezhetted az izomfeszülését, hanem a karjaidban, a fenekedben és még a hasadon is, a plank verseny végén. Aztán félidőben befutott a jászberényi fitnesz nap ékköve Rubint Réka, aki néhány kérdésemre is válaszolt.

– Úgy tudom a tegnap Harkányt tornáztattad meg, a mai napon már túl vagy 10 kilométer futáson és itt van még előtted egy kőkemény alakformáló edzés. Hogy bírod?
Csak a felét mondtad el, mert tegnap is futottam egy tízest és még Mohács is meg lett mozgatva. Hogy bírom? Őszintén? Azért érzem, hogy a nyáron már negyven éves leszek, de amikor az ország különböző helyein járva látom azt a sok tündéri ragyogó tekintetet, akkor minden fáradságom elmúlik Az emberek szeretete és a mozgás iránti szeretetük mindig nagyon nagy erőt ad. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy eljönnek vasárnap délután és itt tornásznak velem.

– Legutóbbi alkalommal, itt a Mozdulj Berény rendezvényen voltál jelen, nagyon sikeres volt akkor is ez a fitnesz nap és most szintén sokan vannak, akik vártak. Milyen fellépni a szülővárosodban? –Fantasztikus érzés ott edzést tartani, ahol annak idején, – harminc éve talán, – sétáltam iskolatáskával a hátamon, ezeken az utcákon futottam, bicikliztem azokkal a lányokkal, osztálytársakkal, akik most itt vannak az órámon, megható érzés minden képen.  – Mire számíthatnak a lányok, a perceken belül kezdődő alakformáló edzésen?  – Arra, hogy „kinyírok” mindenkit és hatalmas izomlázra másnap, és egy tőlem megszokott olyan edzésre, amit napokig fognak emlegetni!

Így is volt,Rubint Réka nem kímélt senkit, alakreform óráján kőkeményen megmozgatott mindenkit, csak úgy égett a zsír és gyűltek a kalória-mínuszok!

Akinek még maradt ereje, szerette volna, megtapasztalni milyen lehet elszakadni a földtől és felszabadultan ugrálni, az eseményt lezáró kangoo jump foglalkozáson Adrival megtehette. A kangoo mozgásfajta alapja egy speciális cipő, amely első ránézésre leginkább egy görkorcsolyához hasonlít. Ám a kerekek helyén erős, rugós pántok feszülnek,ezeken rugózva aerobicozhatsz, futhatsz, vagy csak egyszerűen ugrálhatsz, olyan izmokat is megdolgoztat, amelyeket hagyományos edzésformákkal egyáltalán nem, vagy csak nehezen lehet edzeni.

A fitnesz eseményen a megmozgató edzők elmondták, hogy a legnagyobb elismerés számukra, ha az óra végén, megköszönik az edzést és elmondják, hogy kellemesen elfáradtak és jól esett a mozgás. Ez alkalommal ez nagyon sokszor elhangzott!

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?