Muhari lett a gólkirály

A Jászberényi FC U15-ös korosztályú labdarúgócsapata meghívást kapott a franciaországi Le Cellier-ben rendezett hagyományos nemzetközi labdarúgó tornára.

Csapatunk március 28-án utazott el a hajnali órákban és az első jelentősebb megálló az Allianz Arena volt. A csoport egy élvezetes idegenvezetés mellett tekintette meg a stadiont, minden hozzátartozó létesítménnyel – lelátó, pálya, öltöző, játékos kijáró, sajtóhelyiség – együtt. Sok érdekességet tudtak meg a gyerekek a FC Bayern csapatáról és a stadionról is. A BL induló hangjaira felsorakozva a játékos kijárót is kipróbálták. A németországi szállásról másnap reggel utaztak tovább Franciaországba.

Vendéglátó családoknál szállásoltak el mindenkit, emellett nagyon jó ellátásban is részesültek. Március 30-án Le Cellier-ben a Városházán rendezett fogadáson a polgármester köszöntötte a játékosokat, edzőket és a Jászberényi FC vezetőit. Ekkor adtuk át, a nyári Ládi Kupa meghívóját a vendéglátóinknak. Délután Nantes-ben járt a csoport, ahol a Gépek-kiállítást nézték meg.

A tornát március 31-én és április 1-én rendezték, húsz csapat részvételével. Érkeztek csapatok Németországból, Belgiumból, Romániából, Monaco-ból. A tornán 20 perces mérkőzések voltak, a csapatok füves és homokos-földes pályákon játszottak. A Jászberényi FC U15-ös csapatának eredményei: Jászberényi FC – Fontenay Vendée Foot (francia) 1-3; GL Varades/Herblanetz (francia) – Jászberényi FC 1-0; FC MT Ligné (francia) – Jászberényi FC 0-2; Jászberényi FC – Le Cellier-Mauves FC 1 (francia) 0-0; BW Langförden (német) – Jászberényi FC 0-1; Entente du Vignoble (francia) – Jászberényi FC 2-1; Voltiguers (francia) – Jászberényi FC 0-0. Döntő: AS Monaco – Stade Brestois 0-1.

Csapatunk a két győzelemmel és döntetlennel a 15. helyet szerezte meg, és nagy örömünkre, Muhari Zoltán lett a torna gólkirálya.

Húsvét hétfőn kirándulás volt a napi program, az Atlanti óceánhoz. (Saint Nazaire, Croisic, La Baule, Guerande). Kedden reggel a jászberényi küldöttség Párizsba utazott, ahol az Eiffel toronyból látták a gyerekek Franciaország fővárosát. Egy Metzben eltöltött éjszaka után indult az autóbusz Jászberénybe, ahová mindenki élménnyel tele érkezett haza.

Kis-Németh Albert
JFC utánpótlás szakágvezető

Vélemény, hozzászólás?