Amatőr röplabdások hétvégéje

Április utolsó hétvégéjén két napon át tartott a 24. Nyuszi Kupa amatőr röplabda torna a Nagyboldogasszony Katolikus Iskola Sportcsarnokában és a Lehel Vezér Gimnázium tornatermében.

Harmincöt csapat érkezett Jászberénybe, hogy részt vegyen az ország legnagyobb amatőr röplabda tornáján. Ennek köszönhetően több mint 200 sportoló versenyzett a helyezésekért: Kazincbarcika, Tiszaújváros, Mezőkövesd, Kunhegyes, Kecskemét, Szeged, Miskolc, Szolnok, Nagykáta, Tatabánya, Győr, Gödöllő, Érd, Sülysáp, Budapest és Jászberény város képviseletében.

A csapatok két kategóriában mérkőztek meg egymással. Az „A” csoportban 11, a „B”-ben pedig, 24 együttes mérte össze tudását. Városunkat három csapat képviselte, köztük a házigazda és rendező Áramütés Klub, valamint az Áramütés és a Hálóőrök, akik mindannyian a „B” kategóriában indultak. A szokásoknak megfelelően nagyszerű hangulatban zajló mérkőzések végén a vesztesek sem voltak elkeseredve, hiszen a lényeg a játék volt, s az, hogy mindenki jól érezze magát.

„A”kategóriában kecskeméti siker született,a Köd SC végzett az első helyen. Második helyezett a Végső Csapás SC(Kunhegyes), a dobogó harmadik helyén pedig, Tiszaújváros Süti csapata végzett. Legjobb férfi játékos: Csala Bernát (Köd).Legjobb női játékos: Kemenczei Fanni (Végső Csapás SC). Különdíjak: Kiss Péter (Süti), Korlát Csenge (Köd SC),Teréki Balázs (És a Mókusok).

A „B” kategóriában Tatabányára került a kupa, a „Zűrös 7 Vége”együtteséhez. Második a NEO Budapestről, harmadik, a Petik csapata, Szegedről érkezett. A jászberényi együttesek közül az Áramütés 6.,Villámcsapás 10., a Hálóőrök 12. helyen végeztek. Legjobb férfi játékos: Berecz Lajos (Neo), legjobb női játékos: Sztankó Kinga (Zűrös 7 Vége).Különdíjak: Szabó Zoltán (Petik), Víg Diana (Kutyászok).

Jászberényi díjazott játékosok: Nagy Péter, Nagy Zoltán (Áramütés), Nagy Bálint, Fényes Zsanett(Villámcsapás), Fodor Judit, Aszódi Diana (Hálóőrök). A két kategória első három helyezettje kupát és érmet, a torna legjobb játékosai pedig, különdíjat vehettek át az eredményhirdetés során Nagyné Szathmári Katalintól és Nagy Pétertől a verseny szervezőitől.

(Fotó forrása: jasznaplo.hu – Áramütés csapata)

Szerző: Nagyné Szathmári Katalin

Vélemény, hozzászólás?