Majális motorokkal, jókedvvel

A hagyományokhoz híven idén is feldübörögtek a motorok Jászapátin május 1-jén. A közel száz jármű felvonulása motoros streetfighter show-val, rockkoncertekkel, a városi táncos csoportok bemutatóival folytatódott a sportpályán. A munka ünnepén a motorosokon kívül számos érdeklődő, baráti társaságok, kisgyermekes családok is kilátogattak majálisozni.

A Polgármesteri Kabinet által szervezett ünnepség kezdetén a gyermekek májusfát állítottak és díszítettek a város főterén. A színes szalagokkal, lufikkal ékesített magas, sudár fa nemcsak a legszebb hónap kezdetét jelentette, hanem fogadta is a Penny Market parkolójába érkező motorosokat. Két kerék, benzingőz és szabadság – a motoros életérzést sokan szeretik a térségben, így minden fontos motorimádónak találkozópont lett a városi majális motoros felvonulása. Itt be lehet mutatni a vásárolt, megbütykölt, vagy egyedi építésű vasakat, melyek igazi boldogságot adnak gazdáiknak. A száz körüli járművet számláló sor fél 11-kor indult el a nemzeti lobogóval egy város körüli körre, amely a sportpályánál ért véget.

Itt Palatinus Attila borította füstbe a parkoló aszfaltját a környék riderei színe-javának és az extrém sportokat kedvelőknek az örömére. A motor stunt showman 2011-ben a bajnoki címet is elnyerte. Az általa képviselt stunt riding világa az utcai motorozás helyett inkább a látványos trükkök elsajátításán alapul. Ezekhez nemcsak jó állóképesség, hanem bizony egy kis hazardírozó hajlam is kell. A motor- és quadnyeregben ülve, állva, fekve kápráztatta el, időnként borzolta a nézőket a mocicsászár.

A rockfesztiválokra és motoros találkozókra hazajáró Zorall együttes húzta a témához illő talpalávalót az ebéd alatt. A szemet, orrot, ízlelőbimbókat gyönyörködtető marhapörkölt kiegészült a fémes hangzást szerető füleknek való zenével. A régi magyar slágerek és rockklasszikusok összegyúrásával, valamint régebbi magyar popslágerek rockosításával érkező Hangyáék – Hangyássy László frontember – repertoárjából nem hiányozhatott az Induljon a banzáj, a Könnyű álmot hozzon az éj vagy az Oly gyönyörű vagy című himnusz sem.

Délután a helyi tánccsoportok léptek fel a világot jelentő deszkákon. A Jásztánc Alapítvány csoportjai a tradicionális néptánckincsbe engedtek betekintést, majd Hip Hop csoportok hozták lendületbe az érdeklődőket Bója Gréta vezetésével. A Jászapáti Színjátszó Kör musicalekből és operettekből készített dalcsokorral kedveskedett a nagyérdeműnek. A motoros ügyességi verseny után nem hiányozhatott Jancsi bohóc szívmelengető és rekeszizmokat nem kímélő műsora sem, amelyet az Anonym Rock Band koncertje követett.

A pihenni, kikapcsolódni vágyókat egész nap ugrálóvár, trambulin, népi fajátékok, arcfestés, csillámtetoválás, kürtőskalács, vattacukor, valamint a kihagyhatatlan május 1-jei csapolt sör és virsli várta.

Taczman Mária

Taczman Mária

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?