Felálltak a padlóról a focisták

A Monor elleni 0-5-ös fiaskó után az MTK II ellen idegenben igyekezett kiköszörülni a csorbát a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 25. fordulójában. A fiatal házigazdák ellen a korai vezetés megadta az alaphangot, a siker bebiztosítására azonban csaknem a lefújásig várni kellett, ezúttal nem hiába.

A hétközi edzőmérkőzés az élvonalbeli Mezőkövesd ellen minimális vereséget (1-2), ugyanakkor biztató játékot hozott, az előző meccs okozta sokk tehát enyhülni látszott. Rossz hír volt viszont, hogy Mile és Miski után Fejest és Patócsot is nélkülöznie kellett Arany Lászlónak a keret összeállításakor. Így aztán a kezdőcsapat tagja lett a tavaszi szezonban először szereplő László Krisztián, valamint a hosszú sérülés után fokozatosan visszatérő Szanyi. Hogy a mieink elszántságával nem volt gond a Csepeli stadionban játszott találkozón, az már a 4. percben megmutatkozott, amikor Ludasi szabadrúgásból kiválóan csavart a kapuba (0-1).

Az első félidő további részében a JFC érvényesítve lélektani előnyét uralta a játékot, a helyzeteit viszont kevésbé jól használta ki, így a nagyon fontos második gól sehogy sem akart megszületni.
Nem könnyítette meg mindezt két sérülés miatti csere sem, Tisza és Lukács vált ki kényszerűségből idő előtt. Szünet után inkább a küzdelem dominált, a fővárosiak kerültek mezőnyfölénybe, igaz, nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani Menczeles kapujánál. Egy gólt azonban bármikor bárki találhat, így csaknem a befejezésig volt izgulnivaló berényi oldalon. A 91. percben aztán Ludasi vitte saját térfeléről indulva szinte a hazai kapuig a labdát, beadását pedig a csereként beállt Kürti lőtte a léc alá, lezárva a nyitott kérdéseket (0-2). MTK Budapest II – Jászberényi FC 0-2 (0-1)

Ha nem is volt eget rengető színvonalú a mérkőzés, az összkép alapján mindenképpen megérdemelt volt a vendéggyőzelem, különösen az egy héttel korábbi súlyos vereséget, és a sérüléseket figyelembe véve. Az akarás és a küzdőszellem hozadéka a három pont, így az 5. helyre lépett előre a csapat, amit az eddig egy ponttal kevesebbet gyűjtő Füzesgyarmattal szemben kellene megőrizni május 6-án, vasárnap 17 órától a gyöngyösi „hazai” pályán. Már csak azért is, mert az aktuális ellenfélen kívül további öt csapat toporog három pontra vagy annál is közelebb a JFC-hez.

Szerző: Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?