Kockából épített élmény

Április 27-én megnyitott a Kockabarátok LEGO kiállítása az Ifjúsági Házban, melyen hazai építők Iberpaker Péter és Suszter Zoltán lenyűgöző alkotásait láthatjuk. Munkagépek, harci gépkocsik, western terep, a Star Warsból ismert fantasy járművek vagy akár híres épületek kreációja várja a látogatókat egész hétvégén.

Az utolsó LEGO darabok is megtalálták méltó helyüket péntek délelőtt a tematikusan berendezett asztalokon, miközben Iberpaker Pétert kérdeztük a hétvégi kiállításról. Péter különlegességként említette a pneumatikus asztalt, melyen az érdeklődők pumpák segítségével működtethetik az összeépített LEGO-t. Így akár egy vadmacska futómozgását is láthatjuk, vagy ping-pong labdát továbbíthatunk, de akár egy daru kicsinyített másának működését is szemügyre vehetjük.

Szintén a technika kedvelői örülhetnek a szüntelen köröket leíró vonatoknak, vagy az élethűen megépített munkagépeknek, melyek Suszter Zoltán keze munkáját dicsérik. A két hazai építőn túl, közel 10 jászsági versenyző alkotásait is láthatjuk, akik az építő versenyre küldték be kreációikat. Aki lemaradt volna pályázatról, helyben is megmutathatja tehetségét, melyre a színpad és a színpad előtti tér nyújt lehetőséget.

Az asztalokon láthatunk LEGO-ból épült híres épületeket, például a párizsi Eiffel-tornyot, vagy akár Sydney híres operaházát. A nyár jegyében LEGO kalózhajók horgonyoztak le a Karib-térséget bemutató asztalon és közeli szomszédságban a vadnyugatra is elkalandozhattunk. Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen idén kvízkérdések megválaszolásával értékes LEGO nyereményekhez juthatnak a legjobban válaszolók.

„Az építés igazából egy önmegvalósítás mindenkinek. Eleinte hobbi volt, időtöltés, de most már nem a játékon van a hangsúly, hanem a kreatív megoldásokon.” – részletezte Iberpaker Péter. Továbbá lapunknak elmondta, hogy idén is törekedtek a frissességre, igyekeztek újítani a kiállításon, hogy évről évre élményt nyújtson a jászberényi közönségnek.

Patakiné Kocza Anita a program szervezője kifejtette, hogy azért is érdemes kilátogatni a hétvégén, mert ez egy aktív családi program, amely minden korosztály számára tartogat érdekességet.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?