Súlytalan játék – súlyos vereség

Miután a jászberényi futballpálya meccsek helyszíne helyett jó ideig munkaterületté válik, vasárnap már Gyöngyösön fogadta a tabellát toronymagasan vezető Monort Arany László csapata a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 24. fordulójában. A veretlen Pest megyei alakulat ezúttal is bizonyította, kiemelkedik a mezőnyből, a JFC nem tudott felnőni ellenfeléhez.

Két rutinos játékos, Mile és Miski is sérülés miatt hiányzott a keretből, de az egy hete, Nyírbátorban aratott győzelem után a bravúrban reménykedve készültek a találkozóra a berényiek. Az első percek bátor, pörgős játéka biztatónak is tűnt, ám a 6. percben, az első komolyabb vendégtámadásnál egy bal oldali beadás után egy védőről balszerencsésen az érkező Ficsor elé került a labda, aki nem hibázta el a kínálkozó lehetőséget (0-1). A bekapott gól kissé megfogta a JFC-t, Menczeles bravúrral mentett egy léc alá tartó fejest, a 33. percben viszont csak büntető és sárga lap árán tudta megállítani az ellenfél kitörő csatárát. Az eset végkifejleteként Tóth Barna értékesítette a megítélt tizenegyest (0-2). Hiába volt az első félórában nagyjából kiegyenlített a játék, a hatékonyság különbsége jelezte, miért is magasan listavezető a Monor. A szünetet követően csak bő két percig élt a remény, hogy jöhet még fordulat, egy labdavesztést követően egy jobbról érkező beívelés után Tóth Ádám Sándor hat méterről helyezett a kapuba (0-3). A hátralévő bő negyven perc szinte formalitássá vált, a bajnoki cím esélyese magabiztosan tartotta a labdát és egyben előnyét, az is belefért nekik, hogy több helyzetet is kihagyjanak játékosai. A jászberényiek lélekben talán beletörődtek a vereségbe, ami a végére kiütésessé vált, miután Tóth Barna két beadásnál is látványosan fejelt a kapuba, előbb a 85. (0-4), majd a 90. percben (0-5). Jászberényi FC – Monori SE 0-5 (0-2)

Nem hogy meglepetést nem sikerült szerezni, a végén több mint kellemetlen eredménnyel zárult az első albérletben játszott találkozó. Egy kétségtelenül jobb csapat ellen a kezdeti lendület gyorsan elfogyott, a második félidőben pedig az elképzelés mellett már a hit is hiányzott. Remélhetőleg csak kisiklás történt, és a következő mérkőzésen visszatalál a győztes útra a gárda, bár az a feladat sem ígérkezik egyszerűnek. Április 29-én, vasárnap az MTK Budapest II csapatával kell megküzdeni, akik eddig ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a JFC. A tét, hogy melyik fél merre mozdul majd el a középmezőnyből.

Szerző:
Szőrös Zoltán

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?