Bent maradt a JKSE

Nagyon fontos mérkőzést játszott április 21-én, szombaton Jászberény kosárlabda csapata a bajnokság alsóházában a Debrecennel. Mindkét együttes célja a győzelem megszerzése volt, hiszen ez biztos NB I A-s tagságot jelent, míg a vesztes egyelőre nem dőlhet hátra.

Debreceni találattal indult a mérkőzés, de 8-6-nál már a berényi gárda vezetett. Mivel a vendégek sokat hibáztak, a mieink több labdát elloptak tőlük, így szép lassan nőtt a távolság és a negyed végére nyolc pont volt Nelsonék előnye. A JKSE akarata érvényesült a 2. negyedben is, sőt néha már cifrázásra is futotta, ami emelte a hangulatot. Később tíz is volt közte, amiből a félidő végére is megmaradt nyolc (48-40), így a nagyszünetben nyugodtan hallgathatták a játékosok a második félidőre kiadott ukázt Lazics mestertől.

A vezetőedző bizonyára továbbra is nyugodt játékot kért a csapatától, de ennyire? Ugyanis 3 percig egyetlen egy találatot sem produkáltak a fiúk. Egy darabig állandósult a 4-5 pontos vezetésünk, ám ledolgozták hátrányukat a cívisváros kosarasai, sőt egypontos vezetésüknél kezdődött a zárószakasz. Ennek kezdetén Lilov hívta fel magára a figyelmet hárompontosaival. Szerencsére Kerpel-Fronius is megmutatta, hogy ő is jól ismeri ezt a dobásnemet. Gyorsan be is szórt kettőt és egyből nálunk volt az előny, (72-70) de azonnal egyenlítettek a vendégek. Ezt követően igen izgalmas végjáték szemtanúi lehettünk. Volt, amikor már csak egyetlen egy ponttal vezettünk, de fordítani nem tudott a vendégcsapat. JP Auto-Jászberényi KSE – DEAC 84-81

Jászberény: Nelson 16/6, Rakics 9/3, Wallace 8/3, Lucsics 20/3, Sejfic 17. Csere: Kerpel-Fronius 8/6, Molnár M. 2, Cseh 4, Bazsó -.

Ezzel a győzelemmel választ is kaptunk a bevezetőben írt fejtegetésre, azaz a JKSE továbbra is tagja maradt az NB I A-csoportjának, de a debrecenieknek sem kell aggódniuk, mert elég, ha a következő három meccsből egyet nyernek. Sőt lehet még ez sem szükséges, mindez a Sopron és a MAFC eredményeitől függ majd.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?