Pályabúcsúztató pontszerzéssel

Hosszú hónapokra elbúcsúzik a tényleges hazai pályától a Jászberényi FC NB III-as labdarúgó csapata, ugyanis új gyepszőnyeget kap majd a városi sporttelep játéktere. Miután szerdán a Tiszafüred ellen bepótolt idegenbeli meccsen sikerült kicsikarni a győzelmet, az élmezőnyhöz tartozó Putnokot is szerették volna megszorongatni.

Az időjárásból fakadó pályaviszonyok miatt kétszer is el kellett halasztani a Keleti csoport Jász-Nagykun-Szolnok megyei rangadóját, április 4-én viszont már le tudták játszani a találkozót. A JFC lezárva rossz sorozatát – három meccsen egy megszerzett pont – 1-0-ra nyert Tisza góljával Tiszafüreden, így némileg helyrebillent önbizalommal várhatta a jó formában lévő vendégeket.

Az ideális futballidő ellenére a félidő feléig egyik kapu sem került veszélybe, ekkor egy beívelés utáni léc alá tartó fejest hárított bravúrral a berényi kapus, Miski Zoltán. Hazai oldalon Arany László vezetőedző már 25 perc után cserélni kényszerült Lukács sérülése miatt, a két csapat teljesítménye azonban a szünetig nem változott, nem sok öröme volt a szurkolóknak a látottakban.

A második játékrészben bő tíz perc elteltével Farkas János igazolta, hogy egy vérbeli csatár nem sok helyzetből, hanem akár helyzet nélkül is képes betalálni, amikor egy kifejelt labdát mintegy 18 méterről ballal remekül lőtt a bal alsó sarokba (1-0). Ezúttal nem estek abba a hibába a mieink, mint a Tiszaújváros vagy a Cigánd ellen, hogy a vezetés megszerzése után az ellenfelet gyorsan talpra állítsák, a putnokiak átütőerő nélkül próbálkoztak, és megvolt az esély az előny növelésére is. Tisza labdaszerzése után három az egy ellen vezethettek akciót, a befejezés azonban nem sikerült. Ez, majd egy érdekes kiállítás viszont előrevetítette, hogy a hátralévő időben nem lesz könnyű az eredmény megőrzése. A 75. percben Galambos az oldalvonal melletti cipőcsere után tért vissza a pályára, a játékvezető, Gaál Gyöngyi azonban – miután ő nem adott rá engedélyt – sárga, majd piros lapot mutatott fel a fiatal játékosnak. Az esetet különösen az tette vitatottá, hogy a játékvezető asszisztense jóváhagyólag asszisztált a történésekhez. Ennek ellenére sem lógott a levegőben az egyenlítés, ám a vendégeknek sem volt szüksége ziccerek sokaságára, a 86. percben Miski elsőre még nagyot védett, de a kipattanót végül Balogh a kapuba juttatta (1-1). Jászberényi FC – Putnok FC 1-1 (0-0)

A harmadik helyezettel szemben elért döntetlent jónak is mondhatnánk, hiszen a kevés helyzetet hozó összecsapáson kiegyenlített volt a küzdelem, a meccslabda elhibázása, illetve a ritkán látható okból történt kiállítás azonban hiányérzetet kelthet a JFC-nél. A pontszerzés remélhetőleg április 14-én, szombaton Nyírbátorban, az eddig egy ponttal többet gyűjtő, de egy mérkőzéssel többet játszó házigazda ellen is sikerül majd. Utána pedig már „albérletben”, Gyöngyösön fogadja következő vetélytársát, a listavezető Monort a jászberényi alakulat. A tavaszi szezonban még további három találkozót rendez a Heves megyei városban a JFC, ezekre megfelelő számú jelentkező esetén a klub ingyenes szurkolói buszt indít.

Szerző: Szőrös Zoltán

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?