Nagy Jeges Nap harmadszor

Harmadik alkalommal rendezte a Cori Kör alapítvány a „Nagy Jeges Nap” címen ismert ovi-kori program szezonzáróját a jászberényi fedett műjégpályán április hatodikán.

Marton Villő – Semko Danyil jégtáncosok látványos kűrjükkel adták meg a kellő hangulatot a műjégpálya küzdőterén. A bemutató után pedig a város 10 óvodáinak apró korisai vonultak a jégre, hogy egy minivetélkedő keretében mutassák be tudásukat.

– Nagyon fontos rendezvény ez számunkra, hiszen az óvodások számot adhatnak arról, hogy mit tanultak az elmúlt hónapokban. Az is lényeges még, hogy mindezt szülők, ismerősök előtt tehetik meg, így szinte egy családi programmá kezd válni rendezvényünk. Ezúttal is gondoskodtunk arról, hogy az esemény jó hangulatát a meghívott vendégek biztosítják. – mondta el Hering Antal vezetőedző.

Irányítása mellett legelőször – az óvodák „versenyzői” külön-külön csoportban – a bóják között lavíroztak. Az egy lábon való korcsolyázás sem okozott gondot az ovisoknak, láthatóan élvezték ezt a gyakorlatot is. A hátrafelé való korcsolyázás is látványos és főleg humoros volt. A jégpálya közepén pl. egymás után fogtak jeget a kicsik, jókedvre derítve egymást és a néző-téren őket biztató szülőket is.

Közben az ovisok un. „ivószünetet” tartottak, de ekkor sem maradt üresen a jégpálya, hiszen Lőrincz Hanna (12) és Megyik Balázs (11) UP műkorcsolyázók bemutatóit láthattuk, a díját-adó előtt pedig Hortobágyi Dominik (12), hatszoros magyar UP bajnok műkorcsolyázó kápráztatta el a jelenlévőket a James Bond filmek zenéjére készült rövidprogramjával.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?