Fejlesztések a rendelőben

A város több mint tizenkétmillió forintból fejlesztette a Thököly úti orvosi rendelő épületét és a védőnők tárgyi eszközeit. Beüzemelték a várva várt kondenzációs gázkazánokat, átalakították a folytonos dugulást okozó csatornarendszert és új, színes székekre, padokra cserélték a régieket. A tavaly óta folyamatosan megújuló rendelőben legutóbb a melegvíz-csővezetékek szigetelését fejezték be.

A legsürgetőbb a Thököly úti orvosi rendelő fűtéskorszerűsítése volt, ugyanis a régi kazánok már teljesítettek biztonsággal, de az önkormányzat támogatásával már két új kondenzációs gázkazán látja el az épület gazdaságos fűtését és a használati meleg víz előállítását. További négy szivattyúval és 500 literes tartállyal is bővült a géppark, több mint 8 millió forint értékben.

Tóth Mónika, a Jászberény Városi Önkormányzati Bölcsőde és Védőnői Szolgálat intézményvezetője lapunknak elmondta, hogy a gázkazánok cseréje mellett a szennyvízelvezetés átalakítására is nagy szükség volt már a gyakori dugulások miatt. A Városüzemeltetési Bizottság „Egyéb üzemeltetési keretéből”, közel kétmillió forintból ezt a problémát is orvosolták.

A 2017. évi „önkormányzati ingatlanvagyon amortizációs alap”-ból a gyermekorvosi váróterem ülőalkalmatosságait 24 új, színes padra és 24 székre cserélték 1.250.000 forintból, valamint új akváriumot csináltattak a kicsik legnagyobb örömére további 175.000 forintból. A védőnők prevenciós munkájához demonstrációs eszközöket szeretek be 442.000 forint értékben, mint például dohányos tüdőt, dohányzó modellt, emlővizsgáló modellt, herevizsgáló modellt és fogamzásgátlás demonstrációs táskát, amelyek elengedhetetlen kellékei az iskolás korú gyermekek felvilágosításának.

Az energetikai korszerűsítés idén is folytatódott, s február hónapban ért véget a külső környezetben található összes melegvíz-csővezeték szigetelése. A felújítást az évek alatt elöregedett, helyenként már hiányos csőszigetelés indokolta, amelyet egy energetikai felülvizsgálat során észlelt a Jászberényi Polgármesteri Hivatal. A beruházás bruttó 1.236.421 forintból valósulhatott meg.

A leszigetelt csővezeték teljes hossza több mint 250 méter, amely különböző csőátmérőket érintett. A munkálatokat ipari technológiával végezték, amely biztosítja a magas minőséget és a hosszú élettartamot a felhasználás alatt. A kivitelezést nehezítette, hogy a szigetelési munka markáns része az épület belső részeit érintette, így azt az orvosi rendelési időkön kívül kellett elvégezni.
A beruházást követően főként a betegek érezhetik ezen korszerűsítés hatását a tisztálkodási helyiségekben, hiszen zárt téri környezetben a megfelelő közérzet, komfortérzet különösen fontos a beteg, kimerült szervezet számára.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?