Tervek a tízes körzetben

Balog Donát, a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője március 28-án, szerdán az Öregerdei Gyermektáborban képviselői fogadóórát tartott, ahol a körzet lakói problémák, kérések felvetésével illetve információszerzés céljából jelentek meg.

Balog Donát lapunk kérdésére elmondta, hogy mintegy tizenöten keresték fel, körzeti lakosok és olyanok, akiknek a külterületen van ingatlanja.

A körzet magában foglalja a Hűtőgépgyári lakótelepet, a Neszűrt és Portelek is a 10. számú körzethez tartozik, így a lakók igényei, problémái igen sokrétűek és különböző jellegűek. Ennek okán a képviselő különböző helyszíneken várja fogadóórára, fórumra a körzetlakókat. A szerdai fogadóórán főleg az újerdei, neszűri, öregerdei és a hajtai problémák kerültek előtérbe. A földutak állapota, a hulladékszállítási és az illegális hulladéklerakásból származó gondok merültek fel leggyakrabban.

Tavaly háromszor helyeztek el konténereket a külterület különböző helyszínein, hogy ezzel is segítsék a hulladékszállítás körüli problémákat. Elkezdték a földutak szélesítését, az út menti területek gallyazását. A hűtős lakótelepen befejezték a Gorjánc Ignác sétány járdájának felújítását és a lakosok kérésére új fekvőrendőröket helyeztek ki. 1.4 milliós támogatással segítették a porteleki templomban a fűtés korszerűsítését és az elektromos hálózat felújítását. Átadták a közösségi házat Porteleken, ami azóta megtelt élettel. Az újerdei és a tőtevényi műutakon végeztek állagmegóvási munkákat.

Sok megoldandó feladat van még a körzetben. Az idei évben szeretnék néhány lépéssel megint tovább haladni a megkezdett úton – mondta Balog Donát, majd részletezte a közeljövő terveit: – a Hűtőgépgyári lakótelepen folytatjuk a járdák felújítását, Porteleken a központot tervezzük fejleszteni, a körzetben tavaly elkezdett hulladékszállítási programot folytatni fogjuk tovább alakítva a lakossági visszajelzések szerint. Folytatjuk az földutak szélesítését és az utak mentének gallyazását.
A körzet következő fogadóórája a Hűtőgépgyár lakótelepen lesz a képviselő tervei szerint.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?