Cigándon is elvéreztünk

Az NB III-as labdarúgóbajnokság Keleti csoportjának 21. fordulójában a Bodrogköz legnagyobb településén, Cigándon lépett pályára városunk futballcsapata.

A borsodiakat masszív csapatként tartják számon, annak ellenére, hogy ősszel kicsit mérsékeltebben szerepeltek. Mindenesetre gyorsan meglepték őket a mieink. A 3. percben egy remek baloldali támadásnál Fejes, majd Farkas volt a labda útja, ő pedig a jókor érkező Lukács elé tette át a játékszert, aki 8-9 méterről küldte azt a hálóba (0-1). Nem sokáig örülhettek a maréknyi berényi drukkerek, hiszen alig telt el négy perc amikor Miski hálója is megzörrent. Egy előrevágott labdával jobboldalon elviharzott a hazaiak játékosa, akinek beadását Kiss helyezte a kapuba (1-1).

Mintegy negyedóra telt el a meccsből, amikor egy buta labdavesztésre azonnal rácsaptak a hazaiak és Toma révén máris 2-1 oda. Úgy tűnt, hogy a vendéglátók megnyugodtak a vezetés tudatában és egy kicsit kényelmesebbre fogták. A mieinknek több helyzete volt, sőt az első játékrész végén már bent láttuk az egyenlítő gólt, ám a szöglet utáni keveredésből rárúgott labdát a gólvonalról kivágták a védők. Ezzel úgy tűnt, el is lőtték az összes puskaporukat Hevesi-Tóthék, mert a második játékrészben már mondhatni, hogy alig voltak veszélyesek a kapura. Viszont jó 10 perccel a vége előtt egy felesleges buktatás után Szőllősi Ferenc értékesítette a megítélt büntetőt. A jobb alsóba tartó lövésére rámozdult ugyan Miski, de nem érte azt be, így az „ex-berényi” játékos beállította a végeredményt.

A vereség mellett − Salgótarján visszalépése miatt – a táblázat „átrendeződése” is negatívan hatott a csapatra, hiszen visszaestünk a 9. helyre. A következő vasárnap a 4. helyezett Putnok elleni hazai meccs sem mondható sétagaloppnak. Cigánd SE – Jászberényi FC 3-1.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?