Megbüntetett kihagyások

Egy győzelem és egy döntetlen után fogadta a Jászberényi FC a Tiszaújvárost a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 20. fordulójában. Míg a vendégek a kiesőzónából próbálnak menekülni, Arany László csapata a dobogóhoz igyekszik közelíteni. A meccs aztán nem a hazai oldalon várt forgatókönyv szerint alakult.

Az egy héttel korábbi balassagyarmati második félidő folytatásában bizakodva, átalakított kezdőcsapattal lépett pályára a JFC, melynek soraiban már ott volt a sérüléséből felépült Farkas János is. A gólerős csatáron azonban még érződött a kihagyás, ami azonban fájóbb volt, hogy a többiek sem igazán jelentettek veszélyt a vendégek kapujára. Az első félidő jobbára mezőnyjátékot hozott, sok apró szabálytalansággal, és jóindulattal egy-egy helyzetnek nevezhető szituációval. Szünet után is csak kicsivel tűnt elszántabbnak a berényi gárda, a vendégek lelkes, szervezett futballal nem sok teret adtak, igaz, ki nem kényszerített hiba is bőven akadt. Maradt a bizakodás, hogy ha más nem, egy egyéni villanás esetleg gólt hozhat. Előbb Mile szabadrúgása süvített el néhány centivel a léc fölött, majd nem sokkal később, a 64. percben az ő nagy bedobása után továbbfejelt labdát Farkas lőtte kapura, a kapus bravúrja után pedig Lukács jókor volt jó helyen (1-0). A tiszaújvárosiak nem hogy megroppantak volna, öt perc elteltével egyenlítettek. Bántóan könnyen kerültek a védelem mögé a bal oldalon, a visszagurítást pedig Faggyas mintaszerűen lőtte a hosszú sarokba (1-1).
A mérkőzés visszatérni látszott korábbi medrébe, a látogatók ismét a biztonságot helyezték előtérbe, míg a JFC próbálkozott, de Tisza a kapufa külső szélét eltaláló fejesén kívül komolyabb veszély nélkül. Öt perccel a befejezés előtt ismét hiányzott a kellő agresszivitás a mieink részéről, Orosz szinte teljesen zavartalanul vezette a labdát a térfél közepétől egészen a tizenhatoson belülre, majd Miskit is kicselezve éles szögből talált be (1-2). A végig taktikusan futballozó Tiszaújváros magabiztosan őrizte meg előnyét a lefújásig, s összességében nem érdemtelenül szerezték meg a három pontot.

Jászberényi FC – Tiszaújvárosi FC 1-2 (0-0)

Hiába változott több poszton is a berényi összeállítás, a találkozó jelentős részében a vendégek akarata érvényesült. Játékuk ugyan nem volt látványos, kellemetlen stílusukkal azonban kioltották a passzjátékban sokat hibázó pályaválasztó próbálkozásait. Amikor pedig kellett, újítani tudtak, és büntetve a hazai oldal kihagyásait, megfordították az eredményt. Az eddigiek és a most is látottak alapján megállapítható, a rendkívül sűrű és kiegyensúlyozott mezőnyben nemigen lesz már könnyű ellenfél, így március 31-én, szombaton Cigándon is szoros küzdelemre van kilátása a hetedik helyen álló JFC-nek. A hazaiak épp három ponttal gyűjtöttek eddig kevesebbet, jó lenne legalább tartani a távolságot velük szemben.

Szerző: Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?