Döntő szett Nyíregyházán

Az Extraliga alapszakaszának utolsó fordulójában a Nyírségbe látogatott röplabdacsapatunk. Azzal, hogy a komoly játékerőt képviselő Fatum-Nyíregyháza otthonában „csak” 3:2-re veszítettünk, eldőlt: a legjobb négy közé kerülésért a kaposváriakon kell keresztül verekednünk magunkat.

A találkozó első két pontját mi szereztük a jó sáncolásunknak köszönhetően, de a leütések terén is jól kezdtünk – Pintér Andrea bombájával 4-2-re vezettünk. Bleicher Nóra ejtése, vagy épp Genesis Miranda lesipuskás pontja révén 15-10-re léptünk el, és a különbség csak fokozódott a folytatásban is. Legnagyobb örömünkre azonban képtelenek voltak megtörni a lendületünket, aminek eredményeképpen meglehetősen magabiztosan nyertük meg az első játszmát (16-25).

Ezzel eldőlt, hogy az ötödik helynél rosszabb pozícióban nem zárhatjuk az Extraliga alapszakaszát. Ez egyet jelent azzal is, hogy a négy közé jutásért az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetemmel fogunk összecsapni.

Miklai Zsanett pontjával 7-4-re vezettünk, ezt követően azonban a nyírségi együttes egyre inkább átvette a játék irányítását. Főként cseréinek köszönhetően komoly formajavuláson ment keresztül és megérdemelten egyenlített a házigazda. (25-15).

A harmadik szett elején gyorsan 6-2-re vezettek a nyíregyháziak. Egyértelműen a Fatum-Nyíregyháza dominált ekkortájt. Bár a végjátékban ismét szóhoz jutott nálunk Bertók Bettina, ezúttal sem tudtuk szorossá tenni a játszmát (25-16).

A negyedik játszmában komoly ellenállást tanúsítottunk és 13-12-re felzárkóztunk a riválisunkhoz. Rendkívül kiélezetté vált a negyedik játszma, lépéselőnybe kerültünk (20-19 ide), s miután 24-21-nél szettlabdához jutottunk, Miklai Zsanett pillanatokon belül pontot tett a játszma végére (22-25).

A döntő szett rendkívül izgalmasan alakult. Bleicher Nóra ejtésével és kiváló mezőnymunkánk révén 4-3-ra vezettünk. Aztán viszont fordult a kocka és 9-6-ra már Horváth András gárdájánál volt az előny, és két pontnál közelebb nem tudtunk lopózni (10-8). A hajrát ismét jobban bírták a nyíregyháziak és 13-9-ről már nem engedték ki a kezükből a győzelmet (15-10). Ennek ellenére bravúrosnak számít, hogy sikerült döntő játszmára kényszeríteni saját pályáján az érmekre hajtó Nyíregyházát.

Legközelebb március 18-án (vasárnap) 15,30-tól már a Graboplast Magyar Kupa bronzmérkőzését játsszák röplabdázóink. Az érdi találkozón a Vasas Óbuda lesz az ellenfelünk.

Fatum-Nyíregyháza-Jászberény Volleyball Team: 3:2 (-16, 15, 16, -22, 10)

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?