Kérdésekkel tarkított sajtótájékoztató

Balogh Béla MSZP-s képviselő és Molnár Zsolt, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja február 21-én, a Polgármesteri Hivatal 1-es termében tartottak sajtótájékoztatót a közvilágítási pályázat kapcsán megfogalmazott kérdéseikről.

A média helyi képviselőit Balogh Béla bizottsági elnök, MSZP-s önkormányzati képviselő köszöntötte, majd elöljáróban elmondta, hogy sajtótájékoztatójuk egyik apropója a közvilágítási pályázat és annak végrehajtása volt.

Balogh Béla elmondása szerint, február 13-án adatszolgáltatás igénylésével fordult a jegyzőhöz, hogy a 2015-ben elnyert közvilágítási pályázat lebonyolítása során keletkezett valamennyi iratba betekintést nyerhessen. Szabó Tamás polgármester a február 14-i testületi ülésen a kéréssel kapcsolatban elmondta, hogy mivel folyamatban lévő jogi ügyről van szó, ezért ő nem járul hozzá. Balogh Béla véleménye szerint az iratokat ki kell adniuk, s amennyiben azt mégsem teszik meg, perre viszi az ügyet. Balogh képviselő állítása és megítélése szerint a bíróság meg fogja ítélni az iratok kiadását attól függetlenül, hogy az eljárás és az azzal kapcsolatos ügyek mikor záródnak le. Az üggyel kapcsolatban számos kérdést intézett a polgármesterhez a sajtón keresztül, többek között abból kiindulva, hogy szerinte Jászberény és Vác pályázata szinte teljesen megegyezik. Kik voltak a közbeszerzési bizottság tagjai? A polgármester tagja volt-e és milyen feladatot vállalt?
A sajtótájékoztató másik témáját szintén az országos sajtó híre generálta, melyben Szabó Tamás 2015-ös lakásügyét firtatták. Balogh ezzel kapcsolatban is kérdéseket fogalmazott meg: Milyen segítséget nyújtott a másik pályázó családnak, hogy a három gyermekkel jobb körülmények között élhessenek? A saját pályázatában leírt feltételek teljesültek-e? Valóban azok költöztek-e a lakásba, akiket a pályázatban, mint lakótársakat feltüntetett?

A sajtótájékoztató második felében Molnár Zsolt országos viszonylatban beszélt a fent említett témákról. Véleménye szerint részletesen ki kell majd vizsgálni, hogy miért az Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető Elios Innovatív Zrt. nyerte a legdrágább ajánlattal a közvilágítás kivitelezését. Elmondása szerint a szocialisták megválasztásuk esetén helyreállítanák az önkormányzatiságot, azaz önkormányzati hatáskörbe kerülnének azok az ügyek, amelyeket jelenleg a járások és kormányhivatalok végeznek.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?