Elismerések az ápolóknak

Február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésnapján a jó példával elöljáró nagy elődre emlékezve az ápolókat köszöntjük hazánkban. Kedden délután a Szent Erzsébet kórház dolgozóinak tevékenységét ismerték el az alkalomra rendezett ünnepség keretében.

Dr. Sinkó-Káli Róbert főigazgató, Pócs János a jászság országgyűlési képviselője, valamint Szabó Tamás polgármester ünnepi beszédeikben utaltak az ápolók önzetlenségére, példaértékű munkájukra. Czigány Anikó ápolási igazgató köszöntőjét követően – aki az ápolás történetének két kiemelkedő alakjára, Kossuth Zsuzsannára és Florence Nightingaléra emlékeztetett –, Szántai Attila vállalkozó felajánlásában két dolgozó vehetett át munkája jutalmául utazási utalvány formájában díjakat.

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház ez évben az év ápolója kitüntetésben Csomorné Csenki Ilona intenzív szakápolót részesítette, aki kisebb megszakításokkal 1988. óta dolgozik a kórházban. Először asszisztensként, majd a Belgyógyászati osztályon nővérként tevékenykedett. 2006. óta az Intenzív osztályon intenzív betegellátó-, és klinikai szakápolóként, jelenleg főnővér-helyettesként dolgozik. 2014-ben átmeneti ideig főnővéri feladatokat látott el. 2016. június óta a Belgyógyászaton ismét vállal plusz műszakokat, nagyban segítve ezzel az osztály működését. Mindig rendelkezésre áll, soha nem mond „nem”-et. Magas szintű szaktudással rendelkezik, munkáját lelkiismeretesség jellemzi. Feladatait pontosan, precízen végzi, amit munkatársaitól is megkövetel. Az ápolást hivatásának tekinti, emberséggel áll helyt a súlyos betegséggel küzdő páciensek mellett. Szakmai tudását igyekszik folyamatosan bővíteni. Munkáját a hivatás iránti elkötelezettség, a betegek iránti empátia vezérli. Munkáját szakmai hozzáértéssel, határozottsággal végzi, nagy munkabírás és kitartás jellemzi. Szorgalmas, segítőkész, munkatársai szakmailag és emberileg is bármikor számíthatnak rá. Kollégái elismerik munkáját, tisztelik kitartásáért, az egészségügy, ápolásügy iránt érzett elhivatottságáért. Több évtizedes ápolói munkássága, az egészségügy, ápolásügy és a kórház közössége iránt érzett elhivatottsága méltóvá teszi az Év ápolója díjra.

Az Év asszisztense kitüntetésben Tóthné Vincze Szilvia röntgen asszisztens részesült, aki 2008-tól dolgozik az intézetben röntgenasszisztensként. Kezdetben a Riszner sétányon működő tüdőgondozóban készítette a mellkas felvételeket és adminisztrálta a tüdőszűrésen megjelent betegeket. 2013-tól már a röntgen osztály oszlopos tagja. Munkához való hozzáállása példaértékű, azt nagy felelősségtudattal, odaadással végzi. A betegekkel és munkatársaival mindig türelmes és kedves, nyugodt, békés természetű, szolgálatkészség jellemzi. Az új dolgok megtanulása és elsajátítása nem jelent számára problémát, továbbképzéseken is szívesen vesz részt. Jelenleg CT operátori képzés előtt áll. Munkaidőn túli feladatokkal mindig meg lehet bízni. Szabadidős tevékenységekben, osztályos kikapcsolódásokban mindig vidáman részt vesz. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház az egészségügyben végzett kimagasló munkájáért az Év asszisztense kitüntetésben részesíti.
Az ünnepség fényét emelendő Jáger János és barátainak zenés műsorát hallgathatta a közönség, majd a ceremónia állófogadással zárult.

Fotók: Ifj. Pócs János

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?