Szoros vereség a bajnoktól

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei női kézilabdabajnokság tavaszi nyitányát Jászberényben rendezték február 25-én, amelyen kilenc csapat lépett pályára az egész napos sportrendezvényen.

A Lehel Sportcsarnokba érkezőket a bejáratánál Pernyész Tünde és Karádi Anita fotói mellett égő gyertyák és virágok fogadták. Ezzel a gesztussal emlékeztek a berényi játékosok két csapattársukra, akik az elmúlt hetekben váratlanul elhunytak. Az első találkozó előtt is rájuk emlékeztek egyperces néma csenddel.

Remekül kezdett a 6. helyezett jászberényi csapat a listavezető Martfű ellen. Szinte végig vezettek az első félidőben és még a szünetben is, 11-10-et mutatott az eredményjelzőtábla. A második játékrész is izgalmasan alakult, ahol végig fej-fej mellett haladt a két alakulat. A végjátékban aztán a rutinosabb kunságiak jobban összpontosítottak, és ha csak egyetlen góllal is, de megnyerték a rangadót. Jászberényi NKE – Martfű 21-20.

– Nagyon nehéz helyzet volt ez nekünk lelkileg, de mindannyian azt mondták a lányok, hogy mindenképpen pályára lépnek, mert lélekben kettővel többen lesznek a pályán. Ez így is volt, mert majdnem sikerült nagy meglepetést okozniuk a három év óta bajnok martfűiek ellen. – mondta el Crespo Zsuzsanna, aki sérülés miatt a pálya szélén izgulta végig a rangadót.

Házigazda révén, a zárótalálkozót is a berényi hölgyek játszották az előttük álló Berekfürdő együttesével. Ez is szoros mérkőzést hozott, de ami lényeges, hazai győzelmet: Jászberényi NKE – Berekfürdő 16-14. Ezzel meg is előzték ellenfelüket és az 5. helyen várják a következő játéknapot.

A Jászságból még másik két csapat is parkettára lépett vasárnap. Eredményük: Jászfényszaru VSE – Jászalsószentgyörgy 14-11. Mezőtúri AFC – Jászfényszaru VSE 27-7. Diósgyőri KSE – Jászalsószentgyörgy 23-8.

Azok a kézilabda kedvelők, akik lemaradtak a Lehel Sportcsarnokban zajló mérkőzésekről, egy hónap múlva pótolhatják. Március 25-én ugyanis újból a felújított Lehel Sportcsarnok ad otthont a megyei kézilabdabajnokság soron következő fordulójának.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?