Röplabdások farsangi kupája

Egy régi hagyomány felélesztésére vállalkozott a Jászberényi Röplabda Klub, amikor az elmúlt szombaton ismét megrendezte a Farsangi Kupát. A Klub és több környékbeli – a JRK-val együttműködésben álló – utánpótlás-nevelő műhely növendékei egyaránt élvezhették a játékot és egymás társaságát.

Február 24-én napsütésre ébredhettünk, ami talán már alapjaiban feldobta legtöbbünk hangulatát.

Ez azonban nem lett volna elegendő ahhoz, hogy a Nagyboldogasszony iskola sportcsarnokában röplabdázó mintegy 150 gyermek széles mosolya átragadjon a szüleikre és számos felnőttre.
„Ebbe a létszámba beletartoznak a jászberényi gyerekek és a Jászkisérről, Nagykátáról és Besenyszögről érkezett röpisek is, akikkel együttműködési megállapodásunk van.

Csodálatos lehetőséget tudtunk biztosítani nekik is, hogy egymással is megismerkedjenek és játéklehetőséget kapjanak” – tájékoztatott Oszvald Nándor, a JRK elnöke.

A Farsangi Kupa egy egész napos röplabdatorna volt manó, mini és szuper mini korcsoportos gyermekek részére. „Szerettük volna azokat a fiatal utánpótláskorú játékosokat is versenyhelyzetbe hozni, akik még nagyon kicsik, ezért nem szoktak eljárni tornákra. Nekik szerettünk volna lehetőséget biztosítani, hogy kipróbálhassák magukat, és a szülők is láthassák, hogy mire jutottak a gyerekek” – fogalmazott Oszvald Nándor. A manó korcsoportba tartozó gyerkőcök ugyanis a legfiatalabb röplabdareménységek közé tartoznak, és jó volt látni, mekkora lelkesedéssel játszottak – idősebb társaikhoz hasonlóan

Reggel kilenctől majdnem délután három óráig folyamatosan zajlottak a mérkőzések három pályán. Ezután volt az eredményhirdetés, délután pedig következhetett a farsangi felvonulás. Emlékezetes volt, hogy a legapróbbaktól a felnőtt játékosokig sokan vállalkoztak a beöltözésre és ötletesebbnél ötletesebb farsangi jelmezeket, illetve öltözékeket láthattunk – amelyek elismerést is érdemeltek.

És ha már az Extraligában szereplő „nagyok” szóba kerültek: egészen magával ragadó volt, ahogy a gyerekek élvezték a felnőtt röpisek közelségét és közvetlenségét. Megszámlálhatatlanul sok autogramot osztottak ki a lányok, ezáltal rengeteg mosolyt csalva a csemeték arcára. De az is látszott, hogy az élmény kölcsönös; a nagycsapat tagjai le sem tagadhatták volna, mennyire élvezték a feléjük áradó szeretetet. Ezt az említett autogramosztás és barátságosság mellett azzal is meghálálták élvonalbeli röpiseink, hogy beszálltak a gyermekekhez röplabdázni. Ha csak egy pillanatra beleképzeljük magunkat a helyzetükbe, átérezhetjük, mekkora örömet jelenthetett nekik, hogy a példaképeikkel röplabdázhattak. Amikor egyre gyakrabban beszélnek arról, hogy a gyerekeket nem lehet mozgásra ösztönözni, különösen magával ragadó volt átélni, ahogy például már Superman-, vagy Macskanő jelmezbe bújt lányok alig akarták abbahagyni a röplabdázást. Nem véletlenül mondott köszönetet mind Oszvald Nándor, mind pedig Deme Gábor a gyerekeknek, a szülőknek és persze a felkészítő edzőknek – Ambrúzs Krisztinának, Bajáriné Pesti Anikónak, Bús Nikolettának, Elbakour Andrénak, Györéné Iványi Andreának, valamint Józsa Péternek. Pazar nap volt, reményeink szerint májusban folytatása következik.

A különböző korosztályok sorrendje az alábbi:
Manók: 1. Nagykáta III., 2. Nagykáta I., 3. Jászkisér I. Szuper mini, 1. csoport: 1. Jászberényi RK, 2. Jászkisér Phaedra II., 3. Aranytigrisek (Jászberény), 4. Nagykáta szuper III. 2. csoport: 1. Jászberényi RK II., 2. Jeges JRK, 3. Jászkisér II., 4. Fekete Párducok (Nagykáta), 5. Nagykátai Röplabdások. Mini: 1. Ászok (Jászberény), 2. Négy Evangélista (Jászberény), 3. Volley Girls (Jászberény), 4. Apácák (Jászberény), 5. Pinky Pie (Jászberény), 6. Besenyszög, 7. Mikasa (Nagykáta)

Budai Levente

külsős újságíró at Jászkürt Újság, BerényCafé
A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?