Berényi focisták a Honvédban

Jászberény sohasem szűkölködött tehetséges labdarúgókban, akik közül sokan magasabb osztályban folytatták pályafutásukat. Most újabb utánpótlás labdarúgók előbbre lépéséről tájékoztatta lapunkat dr. Gottdiener Lajos, a JFC elnöke.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy több mint féléves tesztelés után, a Bp. Honvéd rábólintott két 12 éves játékosunk Bagi Ádám Gyula és Kiss Vince Boldizsár átigazolására. A fővárosi klubnál olyan magasfokú akadémiai képzésben lesz részük, ami biztosítja számukra a fejlődés lehetőségét. Mi nem rendelkezünk olyan infrastruktúrával, mint a Honvéd. Nekünk, mint alközpontnak az a dolgunk, hogy a Jászság legtehetségesebb fiataljait a városba hozzuk, megfelelő előképzést adjunk nekik, és ha ügyesek és lehetőségük van, követhetik két fiatal társukat. Természetesen a szülők hozzáállása is dicsérendő, akiknek a fiúkat egyelőre hetente két alkalommal fel kell vinni edzésre. A többi napokon viszont itthon a JFC keretében edzenek. két-három év múlva viszont felköltözhetnek az Akadémiára, Pesten járhatnak iskolába és szinte minden nap az akadémiai foglalkozásokon vehetnek rész. Legutóbb Besenyi Gábor volt az edzőjük, de ahogy növekedett életkoruk, minden utánpótlásedző kezei alatt dolgoztak, így az egész edzői stáb sikerének is elkönyvelhetjük ezt a lehetőséget. – újságolta a JFC elnöke.

Azt is megtudtuk, hogy az idősebbek közül Jászai-Deák Zoltán és Tamus Ignác Róbert az NB I-es Mezőkövesd futballcsapatánál folytatja pályafutását. Számukra is adott a lehetőség a fejlődésre, hiszen a borsodi klub nagy erőfeszítéseket tesz az utánpótlás képzésének fejlesztésére.

– Természetesen továbbra is nagyon sok gyerek futballozik nálunk, az U7-től U19-ig minden korosztályt szerepeltetünk. Most már két busz áll rendelkezésünkre, hogy a környező településekről behozzuk a gyerekeket az edzésekre. Itt nálunk szem előtt vannak, továbbra is figyelemmel kísérik őket a szakemberek és remélhetőleg folytatódik a tendencia, azaz további tehetségek követik a Honvédba került két futballistánkat. – fejezte be tájékoztatását dr. Gottdiener Lajos.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?