Pócs János közleménye

Az alábbiakban tesszük közzé Pócs János országgyűlési képviselő közleményét, amely a “Hívják vissza a Hitlert, Szálasit idézgető jobbikos jelöltet!” címet viseli.

“Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy Budai Lóránt, a Jobbik jászsági képviselőjelöltje Facebookos oldalán Hitler és Szálasi-idézeteket osztott meg. A poszt tartalmából és a „Magyarország Nemzetvezetője (sic!) aláírásból nyilvánvaló, hogy a posztoló egyet is ért azok tartalmával. Politikusi pályám során sok ellenféllel kellett megküzdenem, és a legjobb tudásom szerint, tiszta eszközökkel igyekeztem elérni céljaimat. A Jászság országgyűlési képviselőjeként éppen ezért visszautasítom, hogy helyi közéletünk bármely szereplője emberellenes, gyilkos ideológiákat népszerűsítsen.

A náci és a kommunista bűnöket már megítélte a történelem. Fájdalmas és tanulságos, hogy a néppártivá maszkírozott Jobbik olyan képviselőjelöltet indít a közelgő választáson, aki népszerűsíti Adolf Hitler és Szálasi Ferenc eszmeiségét, gyászos politikai örökségét. Felkérem Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy haladéktalanul kezdeményezze a nácikat népszerűsítő Budai Lóránt országgyűlési képviselőjelöltségének megvonását. Ilyen közéleti szereplőre nincs szüksége sem a Jászságnak, sem az országnak!

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője”

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?