Felvételi a Jászberényi Campusra

Még február 15-ig jelentkezhetnek a továbbtanulni szándékozók a 2018. szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre.

Az egyre közelgő felvételi határidő döntésre szólítja a még hezitáló, leendő hallgatókat, ami érthetően nem is könnyű feladat, hiszen az ország számos felsőoktatási intézménye ajánlja megannyi tagozatát.

Városunk százéves múltra visszatekintő intézménye, az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusa négyféle alapképzést kínál. A 2018/19-es tanévtől kezdődően tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint közösségszervezés szakokra lehet jelentkezni. Felsőoktatási szakképzésben a programtervező informatikus (fejlesztő) szakot választhatják az intézmény kínálatában.

Az egyes szakokhoz szükséges alkalmassági vizsga próbájára január 24-én, az intézmény nyílt napján került sor, de a felsőoktatási felvételi eljárásban május 23. és június 9. között is lesz lehetőség az alkalmassági vizsgák letételére.

Mindehhez azonban a legfontosabb, hogy legkésőbb február 15-ig jelentkezhetnek a kiválasztott szakokra, melyről a www.felvi.hu oldalon tájékozódhatnak bővebben. A ponthatárok, felvételi eredmények kihirdetésére várhatóan július 25-én kerül sor.

Az Eduline portál tájékoztatása szerint az Eszterházy Károly Egyetemen összesen 5681 férőhelyet hirdettek meg. Nappali képzésen 2664-en, esti és levelező szakokon 2838-an, távoktatásban pedig 179-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?