Ismét nyertek a kosarasok

Nem jó előjelekkel készült városunk kosárlabda csapata a Pécs elleni mérkőzésre, hiszen előzőleg a ZTE ellen mindössze hatan léptek pályára. Továbbá az összecsapást megelőző napokban is többen kihagyták az edzést kisebb megfázás és sérülés miatt.

Szerencsére mindez egyáltalán nem tükröződött a február 3-án, szombaton lejátszott mérkőzésen. Igaz ugyan, hogy néhány percig a vendégek vezettek, ám utána olyan tempót diktált a berényi legénység, hogy a pécsiek csak kapkodták a fejüket a 17-0-s berényi produktum láttán. Az első negyedi 13 pontos hazai vezetést követően aztán, a Baranya megyeiek is belejöttek és a nagyszünetre tízet ledolgoztak hátrányukból, (40-37).

A nagyszünetben úgy tűnik kipihenték magukat játékosaink. A hátsérüléssel bajlódó Wallace gyorsan betermelt két duplát, de Lucsics, Sejfic, sőt Cseh sem tétlenkedett. Így a zárónegyed 57-49-es állásnál kezdődött. Ez a különbség nagyjából a 4. etapban is állandósult egy jó darabig, ám alig két perccel a vége előtt már, csak 72-69 állt az eredményjelzőn. Szerencsére a hazai szurkolótábor is a helyén volt és nem hagyta, hogy a pécsiek elrontsák a mindvégig remek hangulatot. Ehhez persze az is kellett, hogy a berényi csapat higanymozgású irányítója Nelson a támadó idő lejárta előtt 1-2 mp-el egy trojkát helyezett el a gyűrűbe. Sőt, amikor Kerpel-Fronius ellopott egy labdát, a drukkerek megkezdték a 6. győzelem ünneplését.

JP Auto-Jászberényi KSE – Pécsi VSK-Veolia 81–72

Megérdemelt győzelmet arattak tehát a berényi kosarasok, akik – a pontszámokon kívül –, főleg a lepattanó labdák begyűjtésével (48-30) nőttek ellenfelük fölé. Ezzel a sikerrel megelőzték a Debrecent a táblázaton. A mérkőzés után természetesen Lazics mester is boldog volt és játékosai lelkesedésén kívül a szurkolótábor teljesítményét emelte ki. A legközelebbi mérkőzés ezúttal vasárnap lesz, amikor a Szolnoki Olaj lesz a vendég Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?