A Gyakorlóé a Korompai Kupa

Január végén rendezték meg a Jászberény egyik legjobb utánpótlás edzőjéről Korompai Istvánról elnevezett Korompai Kupát. A labdarúgó torna rendszeresen a III. korcsoport versengése immáron több mint harminc éve.

A hagyományoknak megfelelően a város általános iskolái vesznek részt a küzdelmekben, így történt ez idén is: a Bercsényi , az Apponyi , a Nagyboldogasszony , a Székely és a Gyakorló iskolák fiatal játékosai küzdöttek a kupáért, érmekért, különdíjakért. Az első mérkőzésen a Bercsényi verte a Székelyt, a másodikon a Nagyboldog az Apponyit, majd a Gyakorló is legyőzte a székelyes fiúkat. A Bercsényi – Apponyi nagy csatában döntetlennel zárult, ezután következett a torna döntője, amit óriási meccsen a Gyakorló nyert a Nagyboldog (3:2) ellen.

Ezzel a győzelemmel tulajdonképpen el is döntötte a kupa sorsát a Gyakorló, már csak a papíron gyengébb ellenfeleket kellett legyűrniük. Az Apponyit verték, a Bercsényivel nem bírtak (0:0), de már a döntetlen is azt jelentette, hogy megvédték tavalyi elsőségüket. A második helyen a Nagyboldogasszony iskola csapata végzett, míg a bronzérem a bercsényis fiúk nyakába került.

Különdíjakat is kiosztottak a szervezők a Humán Erőforrás Bizottság jóvoltából: a torna legjobb kapusa Rácz Róbert, gólkirálya Bagi Ádám, míg legjobb mezőnyjátékosa Béres Martin lett.

Szerző: Kiss Attila

Vélemény, hozzászólás?