Aranyérmek a Danubia Kupáról

Január utolsó hétvégéjén a Danubia Kupasorozat 5. állomásán, a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban találkoztak Közép-Európa legjobb rövidpályás utánpótlás gyorskorcsolyázói.

A fővárosi sportrendezvényen ott voltak a Belovai József által vezetett Jászberényi SE gyorskorisai is, akik közül az A-B korcsoport pontszerző versenyén Sziliczei-Német Rebeka 2. helyen, Túri Anna pedig az első helyen végzett, így mindketten kijutottak a Lettországban rendezendő Európa Kupára.

Természetesen a JSE többi tagjának is lehetősége volt a versenyzésre. A jászberényi csapathoz tartozó Tian Rixin arany, Somogyi Barbara és Szőcs Mónika Nikolett pedig bronzérmet hozott városunkba. Nagy Netti 17., Zsigó Máté 5., Zsigó Bence pedig a 7. helyen végzett. Pető Bendegúzt és Major Dominiket eggyel magasabb korcsoportban kellett indítani, ahol 2-3 évvel idősebb sportolókkal kellett tudásukat összemérni. De így is a 10. ill. a 15. helyen sikerült célba érkezniük. Remek eredményt értek a JSE váltói is. A B korcsoportos lányok (Túri-Sziliczei), a C-D-s lányok (Szőcs-Tian-Somogyi) és a C-D-s fiúk (Zsigó-Zsigó-Major) is aranyérmesek lettek. Gyorskorcsolyásaink továbbra is folytatják a kemény munkát, mert februárban további három verseny vár rájuk!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?