Jobb volt az UTE

Január 19-én, pénteken este a Bercsényi úti játékcsarnokban játszotta az év első hazai mérkőzését Jászberény női röplabdacsapata az Extraligában.

Az érdeklődők az elején igen izgalmas, fordulatos mérkőzést láthattak, azonban a végén a vendégszurkolók ünnepelhették csapatukat. Már az első szettben jelezték a fővárosiak, hogy nagyon komolyan készültek a berényi összecsapásra. Gyorsan 3-4 pontos előnyre tettek szert, majd ennél is nagyobb különbséggel, 17-25-el cseréltek térfelet. A második szettre lányaink remek játékkal, 5-1-es vezetéssel kezdtek. Az újpestiek később aztán felzárkóztak egy pontra is, ám Miklai Zsanett vezérletével és remek ütéseinek köszönhetően fokozva az iramot 25-19-re megnyerve a 2. szettet, kiegyenlítettek a berényiek. A 3. etapot lendületesebben kezdték lányaink, ezúttal 6-1-el indítottak. Főleg Yana Shevchuk leütései találtak célba. A JRK új igazolása, a Puerto Ricó-i válogatott Genesis Miranda is ponttal mutatkozott be új csapatában. A fővárosiak azonban nem szeppentek meg, sőt összeszedték magukat és 17-nél utolérték Deme Gábor tanítványait, aki hiába kérte magához lányait, a vendégek megfordították az állását, így 2-1-es vezetésre tettek szert. A megnyert játszma lendülete megmaradt a 4. szettre is az Újpestieknél, ám Bleicher Nóráék 11-11-nél beérték őket. Innentől kezdve azonban megtorpantak, amit a fővárosiak könyörtelenül kihasználtak és behúzva a 4. játszmát megnyerték a mérkőzést is. Jászberény Volleyball Team-UTE 1-3

JVT: Miklai Zsanett, Borsos Lili, Bleicher Nóra, Yana Shevchuk, Pintér Andrea, Alina Adamenya. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Bertók Bettina és Genesis Miranda.
Február 1-én, csütörtökön Kaposvárra utaznak a lányok, majd rá három napra, február 4-én vasárnap 18 órai kezdettel Nyíregyházát fogadják Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?