Sportbál díjátadással

Jászapáti Városi Önkormányzata minden év végén jutalomban részesíti azokat a sportolókat, akik kiemelkedően szerepeltek a hazai és nemzetközi versenyeken. Szakítva a korábbi évek hagyományaival ezúttal nagyobb nyilvánosságot biztosítva, az I. Városi Sportbál keretében nyújtották át a díjakat.

Több mint 250 fő élt azzal a lehetőséggel, hogy ellátogasson a Pájer Antal Művelődési Házban rendezett Sportbálra, amit Farkas Ferenc polgármester nyitott meg január 13-án szombaton. Beszédében kiemelte, hogy a versenysport mellett üde színfoltja Jászapáti sportéletének a hölgyek megjelenése a különböző modern szakágakban, mint a fitness, a nippon zengo vagy a hip-hop. Hangsúlyozta, hogy nagy gondot fordítanak arra, hogy Jászapáti önkormányzata önként vállalt feladatként támogassa a kisváros sportját, sportolóit. Évről évre igyekeznek jelentős forrást biztosítani számukra. 2017-ben 13 millió forintot különítettek el erre a célra, ami meghozta gyümölcsét, hiszen nagyszerű eredmények születtek.

Ezt követően a Sport, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság elnökének – a Sportbál ötletgazdájának – ifj. Pócs Jánosnak társaságában megkezdték a díjak – egy-egy oklevél és szobrocska – átadását. Ezúttal is korosztályonként és nemenként ismerték el, hogy ki lett az adott sportág legjobbja 2017-ben.

Elsőként különdíjban részesítették Fülöp Istvánt és feleségét, Fülöpné Mátyus Zsuzsannát, akik mint a magyar fogatsport kiemelkedő képviselői edzőként segítették a város lovassportját, azon belül Kovács Istvánt. Őket Jászapáti sportolói követték. Az erőemelőknél Béres Beatrix, Rafael Georgina és Béres Zsolt lett a legjobb, az OB2-es teniszcsapatból pedig Mezei Viktor teniszező. A Kígyó Dojo Harcművészeti Sportegyesület versenyzői közül: Zagyi Renáta, Szikszai Nikolett, Peták Richárd és Nagy Vilmos érdemelte ki a legjobb harcművésznek járó címet. A labdarúgó játékosok közül Urbán Viktóriát, Birkás Mátét, Béres Gábort és Tajti Bencét kérte fel Kökény Gábor műsorvezető, hogy fáradjanak fel a színpadra a díjak átvételére. Tajti Bence – a mini futball EB bronzérmese és VB 5. helyezett – labdarúgókapus különdíjat vehetett át a válogatottal elért sikeréért. A JVSE Birkózó Szakosztály versenyzői: Bécsi Sára, Juhász Beáta és Farkas Benjamin természetesen a legjobb birkózói címet vehették át. Az úszók közül Budai Flóra (JVSE Úszó Szakosztály), valamint Csintó Botond (Sport Klub) versenyzői szintén a legjobbnak mondhatják magukat sportágukban. A JVSE Fitness Szakosztályból Szabariné Orosz Ágnes, míg a nippon zengo sportolói közül Nagypál Nikolett vehette át a legjobbaknak járó elismerést. A Gróf Széchenyi István Gimnázium Diák Sportegyesület tanulói közül: Sisa Dorottya, Nagy Barbara és Szabari Milán lett a legjobb tájfutó 2017-ben. Az Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói közül pedig Nagy Fruzsina és Gulyás Gergely a legjobb iskolai ifjúsági sportolója cím boldog tulajdonosai lettek. Az ünnepélyes díjátadás mindvégig vidám hangulata a legvégén érte el tetőfokát, amikor hatalmas taps kíséretében Tajti József a felnőtt labdarúgó csapat edzője, valamint Menyhárt Dániel csapatkapitány lépett a színpadra. Tajti József az Év edzője, az általa vezényelt kollektíva pedig az Év csapata címet érdemelte ki az I. Városi Sportbál díjkiosztóján.

Természetesen gazdára talált a „Jászapáti Sportjáért” díj is, amelyet Török Sándornak ítéltek oda. Aki első számú településvezetőként 1978 és 2000 között dolgozott Jászapátin és nagyon sokat tett a város sportsikereiért. Sajnos Ő nem tudott megjelenni az ünnepségen, így lakásán veheti majd át az önkormányzat elismerését.

– Úgy érzem, sikeresnek mondhatjuk ezt a rendezvényt, hiszen előzetes terveink szerint erősíteni tudtuk a sportközösségek életét. A nagy nyilvánosság előtt átvett elismerés bizonyára még jobban motiválni fogja sportolóinkat a további sikerekre. Valamint az is nagyon fontos volt, hogy ezen az estén minden sportoló és jelenlévő kikapcsolódott a dolgos hétköznapokból és vidáman, remek hangulatban tölthettek el egy estét. Mindez arra predesztinál bennünket, hogy ezt folytatni kell az elkövetkezendő években is. – mondta el nagy örömmel ifj. Pócs János főrendező, ötletgazda. A díjátadást követően az ízletes és kiadós vacsorát fogyasztották el az ünnepeltek és a hozzátartozók, barátok, majd a Bombay Band zenéjére jókedvűen mulattak hajnalig.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?