Jól kezdtek röplabdásaink az Extraligában

Elkezdődött a küzdelemsorozat a női röplabda bajnokság elitosztályában, azaz az Extraligában, ahol a legjobb hat csapat között szerepelhet városunk együttese is. A lányok nagyszerűen kezdték a rájátszást a fővárosban.

A jászberényi női röplabda csapat a Vasas Óbuda együttesének otthonában vívta első Extraligás mérkőzését, nem is akárhogyan. Deme Gábor együttese egy 8-0-s rohammal ijesztett rá a fővárosiakra. Akiknek edzője meg is lepődött és kétszer is magához rendelte lányait. Ezek az időkérések ugyan fékezték a berényi offenzívát, de a 25-18-as szettgyőzelmet nem. Az első játszma elvesztése bizonyára „felpaprikázta” a fővárosiakat és most ők kezdek nagyobb lendülettel. 12-6 után azonban lankadtak a piros-kékek és 20-20-nál és 22-22-nél is újra együtt volt a két gárda. Sőt Miklai Zsanettéknek négyszer is játszmalabdájuk volt, de ezt nem tudták érvényesíteni és 29-27-el egyenlített a Vasas. Úgy tűnik ez sem vette kedvét lányainknak. Sőt most ők kezdtek jobban és máris 11-5 állt az eredményjelzőn. E vezetés tudatában sem engedtek ki, sőt remekül védekeztek és a támadásaik is rendre célba találtak. Így a rangadóra ellátogató berényi szurkolók nagy örömére, ezt a szettet is behúzták 25-18-ra. „Evés közben jön meg az étvágy” – egy magyar mondás szerint. Úgy tűnik a berényi csapat játékosai ezt a röplabda rangadóra is érvényesítették. Nem elégedtek meg a 2-1-es vezetéssel és ott folytatták ahol a 3. szettet abbahagyták. Minden játékos óriási lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe, aminek a végső eredménye a falitáblán volt olvasható, azaz 25-15-ide.

Vasas Óbuda – Jászberény Volleyball Team 1-3

JVT: Yana Shevchuk 12, Miklai Zsanett 21, Borsos Lili 7, Alina Adamenya 5, Pintér Andrea 16, Bleicher Nóra 8. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Bertók Bettina.

Ez a nagyszerű győzelem további önbizalmat adhat a berényi hölgyeknek és ha hét közben a bajnok Békéscsabánál nem is, de január 19-én, pénteken este 19 órai kezdettel az UTE ellen ez a siker megismételhető.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?