Jó évet zártak a taekwon-dosok

A JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztálya 2017-ben sikeresen folytatta az előző évben megkezdett munkát, amit hűen tükröz az a közel száz megszerzett éremgyűjteményük.

A Soós László által vezetett szakosztály összességében 20 főből áll. Ebből a létszámból 13 karatéka jár rendszeresen versenyekre, akik 2017-ben összesen 93 (31 arany, 24 ezüst és 38 bronz) érmet szereztek a hazai és nemzetközi taekwon-do, valamint kick-box versenyeken. Az év során hat nemzetközi taekwondo-do versenyen – Szlovákiában, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Csehországban -, vettek részt, valamint az általuk rendezett jászberényi IX. Lehel Vezér Kupán, ami a III. Eperjesi Nándor Emlékversenyen is volt egyben. Utóbbi ismét nagy sikerrel zárult, amit igazoltak a szervező bizottság tagjai hozérkező pozitív visszajelzések. Mint ismert négy versenyszámban (formagyakorlat, küzdelem, erő – és speciáltechnikai törés) versengtették a Jászberénybe érkező közel 200 fős nemzetközi mezőnyt.

– A szakosztályunk öttagja – a csepeli Halker Király Team színeiben – kick-box versenyen is megmérettette magát. A tavaszi versenyszezon legnagyobb eseményének számító budapesti kick-box Világ Kupán Száraz Gergő két szabályrendszerben is dobogóra állhatott. A 2700 versenyzőt felvonultató több napos sporteseményen, lightcontact-ban 2.,míg kicklight szabályrendszerben 3. helyet szerzett.Tavasszal a Békéscsabán rendezett diákbajnokságon, és az esztergomi utánpótlás Magyar Bajnokságon szerepeletek szakosztályunk tagjai. Taekwon-doban kiemelt versenynek számított tavasszal, a két napos romániai dél-kelet európai bajnokság, valamint ősszel – a szintén két napos -, csehországi Moravia Open. Az egyenként közel 300 főt felvonultató tornákon, több versenyzőnk is a saját kategóriájának legjobbja lett. Emellett technikai fejlődésük sem állt meg. A nyári, valamint a téli övvizsgákon nyolc tanítvány tett sikeres övvizsgát magasabb övfokozatra. Ezekre, valamint az őszi versenyszezonra való felkészülést segítette a klub által rendezett nyári edzőtábor. Ezen túl magasabb övfokozatú tanítványaink az országos edzőtáborban is részt vettek a nyár folyamán.A versenyeken túl, továbbra is állandó résztvevői voltak a városban rendezett eseményeknek is. Látványos bemutatójukkal színesítettük a Majálist, a Sportágválasztót, valamint az végén az általános iskolások számára rendezett Egészségnapot.Szakosztályunk vezetősége ezúton is köszöni Jászberény Város Önkormányzatának, a lelkes és igen összetartó szülői közösségnek, valamint minden támogatónak az év során nyújtott segítséget. – fejezte be értékelését Soós László szakosztályvezető.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?