Kamilliánus híradó – 2017

Modern korunk társadalma sok gondot, testi-lelki terhet rak embertársaink vállára. A gondoskodó jogszabályok, a problémák megoldásában rendelkezésünkre álló szakemberek munkája mellett is nagy szükség van a szociálisan érzékeny, önzetlen, önkéntes segítőkre, akik térítésmentesen a közös jó érdekében dolgoznak.

Kamilliánus családok a világ minden táján működnek, a lelkiség tolmácsolására, a nemes lelkű szolgálatra, a talentumokon alapuló küldetés teljesítésére. Adni és elfogadni! „Isten nem azért szeret bennünket, mert jók vagyunk, hanem azért, hogy jók legyünk!” (Prohászka Ottokár).

A Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség 23 éve azonosult a segítő lelkülettel, és kiemelt figyelmet fordít a családban, vagy egyedül élő idősekre, betegekre, a hátrányos helyzetű fiatalokra. Rendszeresen látogatja az idősek otthonában ellátást igénylő szépkorúakat.

Az idei év kiemelt programja volt a kamilliánus lelkigyakorlat meghirdetése, megszervezése. „Éhes voltam és adtatok ennem…” (Máté, 35) – jelmondattal hívtuk és vártuk vendégeinket. Harmincnégyen vettünk részt a háromnapos találkozón, melyet Bereczkei Miklós sárospataki plébános vezetett.

Lelkesen szerveztük városunk csodaszép főterére a zenés nyári esték programsorozatot. A hangulatos környezet, a zenei élmény megerősítette együvétartozásunkat, az „apátinak lenni jó” érzését. Helyi közösségek, dalkör, néptánccsoport, hagyományőrző csoport műsora hétről-hétre találkozóra hívta az apátiakat, a kempingben pihenőket. A Sínus zenekar ismert dallamaira körbe is táncoltuk a szökőkutat.

A dolgos hétköznapok kiemelt feladata volt számunkra az élelmiszerosztás. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület felhívására közösségünk eredményesen pályázott az Áruházi élelmiszermentés akcióra. Négy hónapon át napi rendszerességgel tartós és rövid szavatosságú pékárut, gyümölcsöt, zöldségféléket osztott városunk lakóinak. A szigorú elszámolású és dokumentálású feladat eredménye nagy örömet okozott sok családnak.

Idén első alkalommal kerekedtünk fel, hogy a városi Babfőző versenyen mi is megmutassuk főzőtudományunkat.

A „Jót tenni jó!” érzéssel oly sok segítőszándékú ember azonosult és fogadta el meghívásunkat a XXII. Jótékonysági estünkre. Ezúton is hálásan köszönjük az adománytevők támogatását, a csodaszép és értékes tombolafelajánlásokat, a bálozó közönséggel való találkozást.

A betlehemi kisded szeretetével kívánunk áldott karácsonyi ünnepeket, békés boldog új esztendőt!

Szerző:
Kis Józsefné
a kamilliánus közösség vezetője

Vélemény, hozzászólás?