Támogatás a családoknak

Jászberény Város Önkormányzata közel 30 éve szervezi meg a Gyermekek Karácsonyát, mely arra hivatott, hogy szebbé tegye az ünnepet a nehéz anyagi helyzetben lévő családoknak. A rendezvénynek december 21-én rendhagyó alkalommal az Ifjúsági Ház adott otthont.

Elsőként Szatmári Antalné alpolgármester asszony köszöntötte a jelenlevőket. Ünnepi beszédében egy kedves történettel hívta fel a figyelmet karácsony üzenetére, melyet az adventi időszak négy hetében megtapasztalhattunk.

Az elhangzottak után Zsova János káplán szólt a megjelentekhez, aki Jézus Krisztus születésével utalt a karácsony lényegére, amely a szereteten alapul.

Mező István református lelkész János evangéliumából buzdította a jelenlevőket. „Az ige testté lett és lakozék közöttünk…” olvasta a Szentírásból, majd azzal folytatta, hogy mi is ezért tudunk örvendezni, mert Isten igéje testté lett, mi több, emberré lett értünk. Ezzel a nemes lelkülettel kell adnunk karácsonykor is, olyan értékeket, ami nem anyagi javakban mérhető.
A lélekemelő szavak után, a Nagyboldogasszony iskola diákjai ajándékozták meg a közönséget zenés-táncos produkciójukkal.

Lapunknak Nagy András HEB elnök elmondta, hogy 319 családból 579 gyermeket ajándékozott meg az önkormányzat a 2000 forintos ajándékutalvánnyal. Ezenfelül voltak olyan családok, ahol négynél több gyermek született, ők további 2000 forintos utalványban részesültek.

A megkérdezetteim közül Balla Erzsébet elmondta, számukra nagyon sokat jelent ez a támogatás, melynek felhasználását teljes mértékben a gyermekére, Szabolcsra bízza.

Volt olyan gyermek is, aki édesanyjára hagyja a vásárlást. – Nálunk anya gazdálkodik a pénzzel, de mi mindig tudjuk, mire költi el, mivel olyat vesz, amire amúgy is szükségünk van – mondta egy 10 év körüli kislány, Krisztina.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?