Az ünnep öröme mindenkié

Péntek délután a szokásosnál is különlegesebb előadásra nyitotta meg kapuit a Főnix Fészek Műhelyház. A Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Klubjának tagjai hozták el az ünnep hangulatát karácsonyi műsorukkal.

Bozóki Jánosné Katalin intézményvezető köszöntőjében értékelte az elmúlt évet, amely idén is élménydúsra sikerült. Számos tanácsadással, kirándulással járultak hozzá a sérültek szellemi fejlődéséhez, valamint több országos és határon túli fesztivál biztosított lehetőséget az új benyomásokra, élményszerzésre. Az intézményvezetője külön kiemelte Tomkovicsné Sólyom Csilla áldozatos munkáját, aki egy éve ötleteivel, új szemléletével gazdagítja a klub életét.

Tomkovicsné Sólyom Csilla csatlakozva az elhangzottakhoz kiemelte az intézményt népszerűsítő programokat, többek között a Kék sétát, melynek útja évről évre az autizmussal élők elfogadásához vezet. Idén is repertoáron voltak a készségfejlesztő, kreatív rendezvények, Nagyné Koncz Éva rajztanár és Kovács Zoltánné Lajos Krisztina a Tarisznyás Műhely megálmodója közreműködésével. A Nemzeti Kulturális Alap művészeti pályázaton elnyert támogatásával  a színészi pályán is kipróbáltatták magukat a fogyatékkal élők, amelyet advent alkalmából a Főnix Fészek Műhelyházban is bemutattak.

Előadásukban bethlehemi pásztorjátékot vittek színre, majd többek között Aranyosi Ervin és Kálnay Adél tollából született versek hangoztak el. A közel egy óra nemcsak a szülőknek, rokonoknak okozott boldogságot, hanem a fellépőknek is, akik láthatóan nagyon élvezték a szereplést. Fogadjuk meg üzenetüket és szóljon a közelgő ünnep a szeretetről, az elfogadásról a valódi értékek felkutatásáról.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?