Tizenöt érem a Magyar Bajnokságról

November 4-én a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség és a Jászsági Harcművészeti Akadémia együttműködésével Jászberényben rendezték a 2017. évi XV. Sport Ju-Jitsu Magyar Bajnokságot.

A versenyt megtekintette Soke Dr. Harnos Imre (10. dan), a Zen Bu Kan Kempo stílusalapítója is, aki Ausztráliából látogatott haza Magyarországra. Az első nagy tapsot is ő kapta, amikor a sportrendezvényt megnyitó Dr. Gulyás Richárd Miklós szövetségi elnök külön köszöntötte őt és emléklapot adott át az ősz mesternek.

– Nagyon örülök, hogy sok-sok évvel ezelőtt felkérésemre dr. Nagy-Hints Istvánnak sikerült a ju-jitsu stílusirányzatot meghonosítania a Jászságban. Nagy boldogsággal tölt el, amit itt látok ma Jászberényben. Egyébként imádok hazajönni Magyarországra, csak az a hosszú repülőút ne lenne – nyilatkozta mosolyogva a 10. danos nagymester és érdeklődéssel figyelte tovább a tatamikra lépő versenyzőket, akik több mint 17 klubból, mintegy 180-an érkeztek a Jászság fővárosába.

Természetesen csatasorba állt a Jászapáti Kígyó Dojo Harcművészeti Sportegyesület 12 versenyzője is. Dr. Nagy-Hints István tanítványai, Duo System, Fighting System és Ne Waza Gi versenyszámokban vetették magukat a küzdelembe és 8 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel, valamint egy IV. helyezéssel zárták a versenynapot.

Részletes eredmények:

Dou System Start versenyszám:
Borbás Lili Eszter – Borbás Márton Miklós, Urbán Ágoston – Ádám Judit, Kocsis Réka Veronika – Ádám Judit, Kocsis Réka Veronika – Peták Richárd Szilveszter, Nagy Vilmos – Peták Richárd Szilveszter és a Dr. Urbán István – Menyhárt Tibor párosok – aranyérmet szereztek.

Fighting System:
Szikszai Nikolett, Menyhárt Tibor – arany érem. Kalmár Zoltán, Peták Richárd Szilveszter – ezüstérem, Borbás Ferenc, Nagy Vilmos – bronzérem.

Ne Waza Gi System:
Szikszai Nikolett – ezüstérem. Borbás Ferenc, Nagy Vilmos – bronzérem, míg Peták Richárd Szilveszter IV. hely.
A csapatbajnokság keretében a Kígyó Dojo Harcművészeti Sportegyesület, a Jászberényi Harcművészeti Akadémia együttesével, azonos pontszámmal bronzérmes lett.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?