Diákolimpikonokat köszöntöttek

Országos Diákolimpia versenyek, különböző sportágaiban dobogós helyezést elért versenyzőket, felkészítő tanáraikat, edzőiket köszöntötték december 12-én a Déryné Rendezvényház nagytermében.

A diákolimpia versenyek országos döntőin dobogóra állni óriási teljesítmény. Sok-sok edzéssel töltött óra, tengernyi verejték, kudarc és siker, rengeteg lemondás áll mögötte, a háttérben áldozatot nem sajnáló szülőkkel, kiváló szakmai munkát végző edzőkkel, testnevelőkkel.

Hagyományait követve, az elmúlt esztendőben elért kiváló eredményeket ismerte el városunk önkormányzatának Humán Erőforrás Bizottsága ezen az estén. A zsúfolásig telt nagyteremben Sipos Zoltán önkormányzati képviselő, a Humán Erőforrás Bizottság tagja üdvözölte a megjelent sportolókat, felkészítésüket végző tanárokat, edzőket és a kísérő szülőket.

Az ünnepi köszöntőre felkért Szabó Tamás polgármester elismerését fejezte ki az elért eredményekért, az egyéniben és csapatban nyújtott sport teljesítményekért a versenyzőknek, az őket felkészítő pedagógusoknak és mellettük a szülőknek is, akik áldozatvállalása nélkül ez nem ment volna. Elmondta, hogy örömet jelent a városvezetésnek, egyben üzenet és visszajelzés is, hogy amit a sport érdekében tesznek, jó irányú lépések. Ebben partnerek az iskolák, a szaktanárok, akik a fiatalokkal intenzíven és kitartóan foglalkoznak. Végezetül azt kívánta ki-ki találja meg örömét a mozgásban, a sportban, a versenyzésben és mindenki tudjon jövőre egy kicsit tovább is lépni.

A köszöntő ünnepség műsorát a Jászsági Gróf Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak műsora színesítette. Az alkalomhoz illően Pierre de Coubertin báró Óda a sporthoz című versét hallhattuk, majd a Lehel-Melody TSE versenytáncos párosának rövid bemutatóját láthattuk. Lázár Ervin meséjének egy részlete következett, amiben egy versíró vetélkedés elevenedett meg, zárásként a 2b osztályos tanulók minyonoknak öltözve adták elő vidám és mozgalmas táncprodukciójukat. A műsort követően a mindenki által nagyon várt díjkiosztásra került sor.

Tíz sportágban, az egyéni és csapat teljesítmények értékelése kapcsán közel nyolcvan díjazott diákolimpikon neve hangzott el. Felkészítő testnevelő tanáraik, edzőik közül tizennégyen vehették át a jutalmaikat. Ezek a szakemberek mind hiszik és vallják Szent-Györgyi Albert szavait: „A sport nem csupán testnevelés, hanem a lélek legfontosabb nevelő eszköze is!”

Az elismeréseket Nagy András, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke nyújtotta át, ami egyedileg készült, mindenkinek a nevére szóló oklevél volt. Melléje mindenféle nyalánksággal, gyümölcsökkel megtöltött nagy csomag járt melyek átadásában Balog Donát a Humán Erőforrás Bizottság tagja és Bohárné Bathó Rozália önkormányzati képviselő segédkezett.

Szívből gratulálunk a diákjainknak, akik kiváló teljesítményükkel dicsőséget, elismerést szereztek iskolájuknak és városunknak is!

A díjazásban részesült sportolók és felkészítőik részletes névsora a BerényCafén olvasható.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?