Laza vereség, szoros győzelem

November 26-án a címvédő Linamar-Békéscsabai RSE otthonában lépett pályára röplabdacsapatunk és bár a lányok mindent megtettek a minél szorosabb eredmény kivívásáért, végül nem sikerült szettet rabolniuk.

Bátran kezdték a találkozót a mieink, pedig az ellenfél vezetőedzője, Alberto Salomoni négy külföldi játékosát is betette a kezdőcsapatba. Köszönet jár a jászberényi szurkolótábornak, amiért ekkora utat megtettek, csak hogy a helyszínen buzdíthassák kedvenceiket! A Berény Fanatics tagjai sem tudták azonban megakadályozni, hogy az idén is komoly játékerőt képviselő viharsarkiak behúzzák az első játszmát (25-14).

Pintér Andrea leütését leszámítva a második szett sem úgy indult, ahogy szerettük volna, ezért 15-7-es hazai előnynél csereként játéklehetőséget kapott Halla Petra, és láthatólag sikerült is valamennyire rendezni a sorainkat; 17-13-nál már a hazaiak kértek időt. Bár ebben a játékrészben remekül játszottak röplabdázóink – Lékó Lilla vezetésével például többször is pazar mentéseket mutattak be –, a szettgyőzelemhez ez sem volt elég (25-20).

A harmadik játszma első négy pontját egyaránt a dél-alföldiek szerezték, ám Deme Gábor időkérése után sikerült rendezni a sorokat. Olyannyira, hogy 15-12-re is megközelítették a mieink a csabaiakat. Ismét feljavult azonban a hazai blokk teljesítménye, és bár a hajrában Schmidt Anna is pályára léphetett nálunk, végül nem sikerült szorossá tenni a harmadik szettet.
Linamar-Békéscsabai RSE-Jászbe­rény Volleyball Team: 3:0 (14, 20, 16)

Deme Gábor vezetőedző: „Most láthattam először testközelből a Békéscsabát és ütőerőben még erősebb, mint amilyen a tavalyi csapat volt. Bár a második szettben bátrabban nyitottunk, a csabaiak pedig kicsit többet hibázgattak, ilyen különbséggel is megérdemelten győztek a viharsarkiak.”

December 1-jén az UTE gárdáját látta vendégül röplabdacsapatunk és heroikus csatában végül nyerni tudtak a mieink.

A találkozó nem kezdődött jól berényi szempontból, tetemes előnyre tettek szert a vendégek (10-18). Ekkora hátrányt pedig már nem sikerült ledolgoznia röplabdázóinknak (13-25). A második játszma elején, 4-7-nél időt kellett kérnie Deme Gábornak. Ezt követően 7-0-s sorozatot produkáltak a lányok. A végjáték nagyon izgalmasan alakult, ám megnyertük a szettet (25-21).

A harmadik játékrész rendkívül kiélezett játékot hozott, a két gárda fej-fej mellett haladt egymás mellett. 22-22 után közel kerültünk a harmadik szett megnyeréséhez (24-22). Ezután 24-24-re még egyenlítettek a IV. kerületiek, de a vezetést már nem tudták átvenni (26-24).

A negyedik játszmában gyorsan jelentős előnyre tett szert az UTE (5-12), amely 23-24-nél játszmalabdához jutott, behúzták a szettet. (24-26).

A döntő játszma berényi szempontból indult jobban, ám aztán felváltva születtek a pontok egyik, majd másik oldalon (6-6). Ehhez a rangadóhoz illő hangulat volt a nézőtéren és a pálya körül is s a feszültség csak fokozódott, végül a jászberényiek győzni akarásának hála össze jött a győzelem.(15-9).

Jászberény Volleyball Team – UTE: (-13, 21, 24, -24, 9)

Szerző: Budai Levente

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?