Nem sikerült a bravúr

November 26-án a címvédő Linamar-Békéscsabai RSE otthonában lépett pályára röplabdacsapatunk és bár a lányok mindent megtettek a minél szorosabb eredmény kivívásáért, végül nem sikerült szettet rabolniuk.

Bátran kezdték a találkozót a mieink, pedig az ellenfél vezetőedzője, Alberto Salomoni négy külföldi játékosát is betette a kezdőcsapatba.Köszönet jár a jászberényi szurkolótábornak, amiért ekkora utat megtettek, csak hogy a helyszínen buzdíthassák kedvenceiket! A Berény Fanatics tagjai sem tudták azonban megakadályozni, hogy az idén is komoly játékerőt képviselő viharsarkiak behúzzák az első játszmát (25-14).

Pintér Andrea leütését leszámítva a második szett sem úgy indult, ahogy szerettük volna, ezért 15-7-es hazai előnynél csereként játéklehetőséget kapott Halla Petra, s láthatólag sikerült is valamennyire rendezni a sorainkat; 17-13-nál már a hazaiak kértek időt.Bár ebben a játékrészben remekül játszottak röplabdázóink – Lékó Lilla vezetésével például többször is pazar mentéseket mutattak be -, a szettgyőzelemhez ez sem volt elég(25-20).

A harmadik játszma első négy pontját egyaránt a dél-alföldiek szerezték, ám Deme Gábor időkérése után sikerült rendezni a sorokat.Olyannyira, hogy 15-12-re is megközelítették a mieink a csabaiakat. Ismét feljavult azonban a hazai blokk teljesítménye, s bár a hajrában Schmidt Anna is pályára léphetett nálunk, végül nem sikerült szorossá tenni a harmadik szettet.

A hazai siker tehát teljesen megérdemelt volt, de a mieinknek sincs okuk a búslakodásra, hiszen a címvédő otthonában cseppet sem szégyen kikapni. A következő hazai meccs december 1-jén (pénteken) 19 órától, a Bercsényi úti Sportcsarnokban lesz. Reméljük, sikerül majd legyőzni az UTE-t!

Linamar-Békéscsabai RSE-Jászberény Volleyball Team: 3:0 (14, 20, 16)

JVT: Alina Adamenya, Pintér Andrea, Borsos Lili, Bleicher Nóra, Miklai Zsanett, YanaShevchuk. Liberó: Lékó Lilla. Csere:Halla Petra, Schmidt Anna.

Deme Gábor vezetőedző: „Most láthattam először testközelből a Békéscsabát és ütőerőben még erősebb, mint amilyen a tavalyi csapat volt. Bár a második szettben bátrabban nyitottunk, a csabaiak pedig kicsit többet hibázgattak, ilyen különbséggel is megérdemelten győztek a viharsarkiak. Azon vagyunk, hogy pénteken megszerezzük a három pontot az Újpest ellen.”

Szerző:
Budai Levente

Fotó: Gémesi Balázs (archív)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?