Henger az esőben

Bár papíron kitavaszodott a labdarúgó NB III-ban, tipikus novemberi nyirkos idő és felázott pálya várta a Jászberényi FC és a Gyöngyös csapatát a Keleti csoport 16., előrehozott fordulójában. A hazaiak ezúttal esőmenők voltak, és némileg kárpótolták kitartó szurkolóikat.

Nem minden kezdet nehéz… Tizenhét másodperc kellett a középkezdés után, hogy megzörrenjen a vendégek kapuja, miután egy felívelést követően Hevesi-Tóth középre fejelt labdája után egy védő még mentett a gólvonalról, a kipattanóból viszont Tisza betalált (1-0). A berényiek nagy akarással, a zord körülmények ellenére is szép akciókat vezetve játszottak, és a kezdő tizenegybe először bekerülő fiatal Szabó Tamás bal felső sarokba zúdított bombájával negyedóra után megduplázták előnyüket (2-0). A Heves megyeiek az első játékrészben egyszer kerültek helyzetbe, ekkor Miski tisztázott, míg egy újabb remek támadás végén Hevesi-Tóth beadását Lukács Richárd lőtte be közelről (3-0).

Szünet után kicsit visszább húzódott Arany László gárdája, és a félidő közepén a bal oldalon kilépő Fótos szépített (3-1). Lélektanilag fontos volt, hogy szinte rögtön jött a válasz, amikor Lukács viszonozta Hevesi-Tóthnak a gólpasszt (4-1). Miski mutatott be még egy bravúrt, de a túloldalon ismét több helyzet adódott. A 85. percben a rendkívül agilis Tisza három védőt faképnél hagyva jobbról tálalt középre, a csereként beállt Polák pedig kapásból tüzelt a jobb felsőbe (5-1). A végig elszántan küzdő JFC ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyert, megmutatva, hogy jóval többre képes, mint amit az itthoni meccsek nagy részében eddig nyújtott. Jászberényi FC – Gyöngyösi AK 5-1 (3-0)

Mint Arany László szakmai igazgató a mérkőzés után elmondta, a személyi és taktikai változtatások, valamint a megfelelő hozzáállás eredményezte a szép sikert. Ami biztató lehet a tavaszi szezonra, hogy több fiatal játékos is bizonyította, lehet rá számítani, de a téli szünetben mindenképpen szükség lesz támadók leigazolására. – Sok munka vár még ránk – tette hozzá a szakember –, szeretnénk, ha szurkolóink többször örülhetnének úgy, mint a gyöngyösiek elleni győzelem után. A jászberényi csapat a kilencedik helyről próbál majd feljebb kapaszkodni, az ötödik Putnok „lőtávolon belül”, négy pontra van.

Szerző: Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?