Ölelj, szeress!

Ölel, szeret, simogat, megérint. Aki ölel, simogatja saját lelkét és azét is, akit magához enged. Jó érzés. Jó érezni a támaszt, a támogatást, a másik ember közelségét, bizalmát, barátságát, jóságát, energiáját.

Az ölelés világnapja október 15. A dr. Ördög János szülés-nőgyógyász, holisztikus orvos vezette Lelki Köldökzsinór Egyesület tagjai tudják, hogy az ölelésnek milyen jó hatásai vannak. Csatlakoztak is a kezdeményezéshez és öleltek. Öleltek a világnapon Jászapátiban, a jászberényi Tescóban és másutt is. Volt, aki örömmel fogadta, volt, akinek könnyel telt meg a szeme és erre az időre minden gondját elfelejtette. És természetesen akadtak idegenkedők is a nálunk még szokatlan felajánlástól.

Külön színfoltot jelentett, hogy Szabóné Nagy Enikő vezérletével a Jászapáti gimnázium is csatlakozott a mozgalomhoz a diákok nagy örömére és a nevelők megelégedésére.

A világnap mintájára hazai, nemzeti ölelésnapot is ünnepelhetünk minden év július első napján. Az egyesület feltett célja, hogy a jövőben mindkét alkalommal, egyre több helyszínen, egyre több embert vonjanak be ebbe az örömteljes kezdeményezésbe és az ölelés által fejezzék ki emberhez méltó kapcsolódásukat egymáshoz.

Rohanó világunkban bizony nagy szükség van arra, hogy időnként megálljunk. Ilyen szellemben indultak tehát útnak a Lelki Köldökzsinór Egyesület tagjai, s akivel csak találkoztak, és nem zárkózott el, ölelésben, legalább egy kedves mosolyban részesítették. Ez nagyon jól esett a legtöbbünknek!

Buschmann Éva

Buschmann Éva

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?