A turizmus napja

Szeptember 27-én ünnepeljük világszerte az utazás szeretetét, azaz a Turizmus Világnapját. Ezt tettük Jászberényben is.

A Tourinform iroda idén ingyenes városi sétákat szervezett erre a napra, mely során Máté Éva idegenvezető segítségével ismerhettük meg városunk főterének rejtett értékeit is. Nagy örömünkre három különböző iskolából – Terplán, Székely, Szent István –, érkeztek osztályok, akik éltek ezzel a lehetőséggel.

„Utazzunk!” című általános iskolásoknak kiírt rajzpályázatunkra közel ötven kitűnő pályamű érkezett. Nehéz dolga volt a Bartos Kinga, Velkeiné Pócz Ilona, Molnár Mária Edit alkotta zsűrinek, ezért a tíz nívódíjas alkotás mellett négy különdíjas művet is jutalmaztunk. Az Apponyi Albert és a Szent István iskolák tanulóinak alkotásai a Déryné Rendezvényház aulájában láthatóak október végéig.

A történelem és a művészet jegyében a Jász Múzeum, a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria, valamint a Szikra Galéria is csatlakozott programunkhoz. Mindhárom helyszín ingyenes belépési lehetőséget biztosított az érdeklődőknek ezen a jeles napon. A Jász Múzeum ráadásként október 1-én rendhagyó városi sétával is készült „Székely Mihály nyomában” címmel.

Szerző:
Molnár Mária Edit
Tourinform irodavezető

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?