Üldözés és lövöldözés

Szerda délután balesetet szenvedett az a tolvaj, aki Farmos felé menekült lopott autóval. A hajszában a rendőrautók is megsérültek és lövés is eldördült, végül Jászberény külterületén fogták el a tolvajt.

A Nagykátai Rendőrkapitányság járőrei október 4-én 14 óra 30 perc körüli időben Tápiószele külterületén figyeltek fel egy Ford Escort típusú személygépkocsira, amelyet korábban a településről loptak el. A járművet megkísérelték megállítani, azonban annak vezetője a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva továbbhaladt Farmos, majd Jászberény irányába a 3117-es számú úton. Menekülése közben kettő rendőrautónak nekiütközött az általa vezetett járművel, amelyre egy rendőr – élete és testi épsége megóvása érdekében – több lövést adott le szolgálati fegyveréből Jászberény külterületén. A 22 éves férfi mindezek után gyalogosan próbált menekülni, de a rendőrök elfogták.

Elsődleges adatok szerint az eset során rendőrök nem sérültek meg, a férfi az ütközések következtében szenvedett sérülést. A lőfegyverhasználat személyi sérülést nem okozott. R. Józseffel szemben a Nagykátai Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, az eset további körülményeit a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vizsgálja.

Forrás: police.hu

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?