Jó rajtot vettek focistáink

Jászapátin immár két éve szünetelt a felnőtt labdarúgás, de augusztus 26-án a Kétpó elleni bajnoki mérkőzéssel új időszak kezdődött.

Jászapát népszerű örökifjú kapusát Tajti Józsefet bízták meg a futballcsapat újjászervezésével. Hívó szava értő fülekre talált, így beadhatták nevezésüket a megyei labdarúgó bajnokság III. osztályának küzdelem sorozatába.

– Edzéseinket egyre többen látogatják, a pályán megtalálható az előző években itt futballozó játékosok egy része, és szerencsére egyre több fiatal is csatlakozott hozzánk. Türelmet kérünk minden szurkolótól, hiszen a két év kihagyást nem lehet egyből pótolni. Ez tanulóév lesz, a fiúk nagyon becsületesen teszik a dolgukat, és azt már most állíthatom, hogy mindent megtesznek a siker érdekében – nyilatkozta az edző.

A tapasztaltabb játékosok közé tartozik Menyhárt Dániel is, aki örömmel tett eleget a meghívásnak. – Pályafutásom nagy részét magasabb osztályokban töltöttem, de a munkahelyi elfoglaltságomat figyelembe véve ez a helyzet most ideálisnak tekinthető. Nem kell más csapathoz eljárnom, és ami lényeg, így tudom segíteni Józsi munkáját és városunk újra kezdődő futballéletét – újságolta Dani. Birkás Máté ezt azzal egészítette ki, hogy szeretnének már az első évben kellemes meglepetést okozni. Somogyi Patrik és fiatal társai a kényszerszünet miatt – csapat híján – elég ritkán tudtak kedvenc sportáguknak hódolni. Így ők is nagy lelkesedéssel csatlakoztak tapasztaltabb társaikhoz.

Augusztus 26-án hazai pályán nagyszerű kiütéses győzelemmel kezdődött számukra az őszi idény, hiszen 8-1 arányban győzték le Kétpó együttesét. Gólszerzők: Menyhárt D. (3), Szabari M. és Lencse A. (2-2) ill. Banya D.

– Természetesen nagyon örült mindenki a győzelemnek, de messzemenő következtetést nem kell ebből levonni. Lényeg egyelőre az, hogy újra fent vagyunk a labdarúgás térképén – nyilatkozta a mérkőzés után Tajti József edző. Szeptember 16-án Jászdózsát, 30-án pedig Tiszaszőlőst fogadják.

A felnőttek mellett két utánpótlás csapat is szerepel a megyei területi bajnokságban. Eddigi eredmények: U-19: Jászapáti – Cserkeszőlő 0-1, Zagyvarékas – Jászapáti 1-4. U-16: Kunhegyes – Jászapáti 11-1.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?