Aláírásgyűjtés a bérunióért

Augusztus 20-tól országszerte elindult a Jobbik által életre hívott bérunió kezdeményezés aláírásgyűjtési szakasza, és augusztus 29-től már Jászberényben is van rá lehetőség.

A Jobbik Jászberényi Alapszervezetének elnöke, Budai Lóránt augusztus 29-én tartott sajtótájékoztatót Bercsényi úti irodájában, ahol pártja béruniós kezdeményezéséről számolt be. Elmondta, hogy a Jobbik nagy sikerének tekinti, hogy az Európai Bizottság május 22-én elfogadta kezdeményezésüket, melyhez az aláírásgyűjtés augusztus 20-án indult el.

Hangsúlyozta, hogy ez az ügy pártok fölött álló, hovatartozástól, társadalmi rétegtől és kortól független. Céljuk, hogy az Európai Unió alaptörvényei közé bekerüljön az egyenlő munkáért egyenlő bér alapelv, melyhez egymillió aláírást kell összegyűjteniük. „Mi nem alamizsnát kérünk Brüsszeltől, hanem egy igazságosabb és szolidárisabb Európát szeretnénk magunk körül látni, ahol mindenki a szülőföldjén boldogulhat.” – emelte ki pártja álláspontját Budai Lóránt.

A Jobbik jászberényi irodájában elsőként a helyi szervezet elnöke, majd a jászsági tisztségviselők írták alá az íveket, s telefonos egyeztetést követően ide várják azokat, akik szeretnének csatlakozni kezdeményezésükhöz.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?