A nyugdíjasok védelmében

Csütörtök délelőtt rendhagyó módon a Jobbik Magyarországért Mozgalom Bercsényi úti képviselői irodája előtt tartott sajtótájékoztatót Pócs János a Jászság parlamenti képviselője. A nyilatkozat reagált Vona Gábor jobbikos pártelnök nyugdíjasokat sértő beszédére.

A képviselő megindokolta, miért kérte a Jobbik irodája elé a sajtó képviselőit: – Nem szokásom ellenzéki reagálásokkal foglalkozni és velük kapcsolatban sajtótájékoztatót tartani… Most meg kell tennem, mert képviselői megbízatásomkor, azt vallottam és hirdettem, hogy ha valakit méltatlan támadás ér, politikai hovatartozástól függetlenül számíthat rám, meg fogom védeni.

Ezután felidézte az inmkriminált esetet: Vona Gábor egyik július végi Facebook beszámolójában nyomdafestéket nem tűrő szavakkal és stílusban minősítette a magyar nyugdíjasokat. A jobbik elnöke hárommillió embert alázott meg, köztük jászberényi, jászsági embereket. A nyugdíjasokat különösen meg kell védelmeznünk, mert ők végigdolgozták az életüket értünk, gyermekeinkért, a jövőnkért. Sértegetés helyett megbecsülést, szeretetet, tiszteletet érdemelnek. A nyugdíjasoknak kijár a szólás szabadsága. A homokozójukban demokráciát játszó politikusoknak is meg kell tanulniuk, hogy vannak véleménykülönbségek, amelyeket tiszteletben kell tartani.

– Vona Gábor a Jobbik elnöke nem érti, hogy csak akkor méltó a közélet szolgálatára, ha tudja azt mondani, hogy köszönöm, ha tudja azt mondani, hogy bocsánat… Nem a hatalomnak van igazsága, hanem az igazságnak hatalma. Ha ellenzékben nem tudják elviselni szüleink, nagyszüleink véleményét, akkor mi lenne, ha hatalomra kerülnének? – fogalmazott a képviselő. „Felszólítom a Jászság jobbikos elnökét, felszólítom Budai Lórántot, hogy a Jobbik elnöke nevében itt, a Jászságban Vona Gábor helyett kérjen bocsánatot! Amennyiben nem teszi ezt meg, akkor nem méltó a köz szolgálatára, ahogy Vona Gábor sem.”

Kérdésre válaszolva Pócs János kifejtette, hogy a kormány számos intézkedést tett a nyugdíjasok érdekében. Ezek közül kiemelte a rezsicsökkentést, a gazdaságot erősítő intézkedéseket, amelyek eredményeként áremelés helyett árcsökkenések tapasztalhatók, így több marad a nyugdíjasok kasszájában, gyakorlatilag visszakapták az előző szocialista kormány által elvett 13. havi nyugdíj összegét. Az adók mérséklését is megnevezte, mint olyan intézkedést, ami a nyugdíjas korosztály számára is kedvező. Az országgyűlési képviselő végezetül hozzáfűzte, valódi bocsánatkérést vár a Jobbik helyi vezetőjétől.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?