Emlékérem az életmentésért

A kormány „Életmentő Emlékérmet” adományozott Tógyer Gergő és Somogyi Károly mezőőröknek. A kitüntetést Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át ünnepélyes keretek között a Belügyminisztériumban augusztus 17-én.

2016. november 27-én vasárnap Tógyer Gergő és Somogyi Károly mezőőrök 18 órától másnap 6 óráig teljesítettek szolgálatot. Szolgálatukat az alsómuszályi részen a fakitermelés ellenőrzésével kezdték, majd 21 órától a rendőrökkel közös szolgálatot láttak el. 21 óra 15 perckor kapták a rendőrségi értesítést, hogy vélhetően a Jászfelsőszentgyörgy-Kerekudvar részen eltűnt egy hölgy. Az eltűnt hölgy a nála lévő telefonon értesítette a rendőrséget, de nem tudta megmondani, hol van, hogy hívják, csak annyit, hogy sáros, mocsaras részen van és süllyed, életveszélyben van. Az értesítést követően azonnal – a rendőrséggel egyeztetett módon – az eltűnt személy keresésére indultak a kerekudvari rész irányába. Keresés közben két alkalommal is menteniük kellett a szikes, lápos talajon megsüllyedt és elakadt rendőrségi járőrautót. A rendőrséggel közös, közel két órás keresés sikerrel járt. A bajba került személyt a régi Pesti út melletti mély vízzel telt mélyedésében találták meg és mentették ki, majd a 23 óra 10 perckor a helyszínre érkező mentőszolgálatnak átadták az erősen kihűlt hölgyet. A mentést követően értesítették a hölgy élettársát, majd folytatták szolgálatukat.

Példaértékű, önzetlen és hősies magatartásukat értékelve Szabó Tamás polgármester „Életmentő Emlékérem” adományozására terjesztette fel a két mezőőrt.

Vélemény, hozzászólás?