Árkon, palánkon, vízen át

Harmadik alkalommal rendezte meg akadályfutó versenyét a Ludus csapata augusztus 12-én, szombaton. A Ludus Run sorozat nyári futamán újra kellemeset malackodtak a bevállalós indulók.

Idén nyáron a verseny hagyományos helyszínén, az állatkert mögötti ártéri erdőben a Zagyvát követve Kerekudvarig és vissza tartott az önfeledt dagonyázás. A megszokott akadályok mellett újabb nehézségeket is le kellett győzni. Ami a hőségben jól is eshetett, mivel a vizes megmérettetések sűrűn követték egymást. A rajtnál már tűzoltóautó locsolta az indulókat és több alkalommal át kellett gázolni, sőt megmártózni a Zagyva hűs vizében, lehetőséget adva ezzel mindenkinek, hogy jól összetrutyizza ruháját, cipőjét és így rohanjon a további akadályok felé. Kúszni kellett a szögesdrótok alatt vagy autógumikból épített óriáspalánkot leküzdeni, esetenként súlyos zsákokat cipelni. Ha pedig nem sikerült vagy nem akarták teljesíteni a harcosok, nyomhatták a négyüteműt, húszasával, büntetésképpen. Tehát nem kellett ahhoz futni, hogy elfáradjon az ember…

Aki elég kemény volt és úgy akarta, a kutyájával együtt tehette próbára állóképességét, kitartását és bátorságát. A nagyszámú kétlábú, illetve négylábú indulónak sárral, vízzel, palánkokkal, lejtőkkel és emelkedőkkel kellett megbirkózni, mindezt együtt vállvetve kutyájukkal, hiszen a páros mindkét tagjának minden akadályt le kellett küzdenie.
A legkisebb harcosok, a gyerekek könnyített akadálypályát teljesíthettek, illetve volt jótékonysági futam is a Szent István Körúti Általános Iskola tanulóival, ahol a befolyt összeggel az oktatási intézményüket támogatták.

Szokták mondani, hogy ismétlés a tudás anyja, ennél fogva ismét jó volt megküzdeni az indulóknak önmagukkal és az elemekkel. Érvényes, hogy a futók elsősorban a közösségi élményért jöttek ide. A célban pedig valamiért mindenki értékelte a víz tisztaságát és melegségét.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?