Győzelem az első hazai meccsen

A labdarúgó NB III. Keltei csoportjának első fordulójában Gyöngyösön, 0-2-ről egyenlített a Jászberényi FC. Egy héttel később, augusztus 19-én Tiszafüred ellen is hátrányba kerültek focistáink, de végül a három pont itthon maradt.

Az első játéknapon az első tíz percben a JFC volt a jobb Gyöngyösön, aztán a vendéglátók két gólos előnybe kerültek, amit sikerült egalizálni. A második játéknapon – amiről tudósításunk szól –, Jászberényben a vendég Füred kezdett jobban, és egy védelmi hibából már a 6. percben vezetést szereztek. Szerencsére ez nem szegte kedvét a berényi legénységnek. Sorra vezették támadásaikat, de sorra ki is hagyták még a legnagyobb helyzeteket is. A vendégek a gólt leszámítva alig-alig fordultak meg Menczeles kapuja előtt, leginkább a védekezésre ügyeltek. A félidő vége előtt néhány perccel aztán ebben is hibáztak. Mile óriási bedobását kifejelték, vesztükre röviden, amire Tisza Kálmán lecsapott és máris 1-1 állt a digitális eredményjelzőn.

A szünet után sem változott a játék képe, a hazai csapat dominált, a vendégek pedig próbálták megtartani – a játék lassításával, időhúzással – a döntetlent. Védekezésük a 60. perc táján kicsit „szigorúbbra” sikeredett, és mivel Szövetes másodszor is „besárgult”, mehetett zuhanyozni. A berényi gárda – bár majd felbillent a pálya – nem tudta emberelőnyét gólra váltani a 13 perc alatt. Ugyanis ennyi ideig tartott előnyük, mert Kis Balázst, a hazai csapat védőjét is öltözőbe küldte a játékvezető, miután ellenfele a földön kötött ki egy összecsapást követően.

Továbbra is kapujához szegezte vendégét a berényi alakulat, ám a kaputól öt méterre sem sikerült betalálni Gerhát kapujába. Viszont a 83. percben már ő is tehetetlen volt. Mile távoli szabadrúgását még nagyszerűen védte, ám a kipattanó labdánál Tisza ismét résen volt és bevágta azt a Füred hálójába. A hátra lévő percekben – bár még mindkét oldalon akadt helyzet –, nem esett gól, így a berényi csapat megnyerte a megyei rangadót. Meg kell még jegyezni, hogy a játékvezető „nem takarékoskodott” a színes lapokkal, hiszen az egy-egy piros mellett, 5 alkalommal a JFC, egyszer pedig a Füred játékosának villantott fel sárga színűt. Jászberényi FC – Tiszafüredi VSE 2-1

JFC: Menczeles – László, Hevesi-Tóth, Kis B., Fejes – Mile – Háda (Lékó), Tisza, Ludasi, Szilágyi N. (Bálint A.) – Wágner (Polák).

– Ellenfelünk mindent megpróbált a siker érdekében, nem volt folyamatos a játék, ami nekünk nem feküdt, de szerencsére kétszer jó helyzetbe kerültem, amit sikerült gólra váltani. A többi mérkőzésen mindenképpen jobb játék kell a hasonló sikerhez – mondta a mérkőzés után a két gólt szerző Tisza Kálmán.

– Mivel a mi csapatunk jó erőben van, végig hittem abban, hogy megfordítjuk a mérkőzést. A helyzetek alapján megérdemelten nyertünk, nagyon fontos volt ez az első hazai győzelem. Abban biztos vagyok, hogy minden mérkőzés nagyon nehéz lesz, de abban is, hogy a fiúk továbbra is mindent megtesznek a siker érdekében – ezt már Gelei Károly vezetőedző nyilatkozta. A következő mérkőzésük Salgótarjában lesz.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?