Állásbörze a fesztiválon

Idén rendhagyó alkalommal nemcsak a fesztiválozóknak kedvezett az elmúlt hét, hanem azoknak az álláskeresőknek is, akik a Déryné Rendezvényházban a CsángÁLLÁSon találták meg számításukat.

A Jászság legnépszerűbb kulturális eseményének idejére állásbörzét szerveztek a fesztivált támogató cégek, melyet két napon át látogathattak az érdeklődők.

A jelenlévő munkaadó cégeket és a sajtó munkatársait Szabó Tamás polgármester köszöntötte. – „A kiállítóknak és a fesztivál szervezőinek is határtalan a fantáziája, abból a szempontból, hogy megtalálják a közös pontokat.” – mondta Szabó Tamás polgármester. Hangsúlyozta, hogy a közös gondolkodás elengedhetetlen a fesztivál megrendezéséhez. Az ilyen alkalmak még inkább az eredményes munkát, együttműködést kölcsönöznek a Jászság gazdasági szereplői, a fesztivál szervezői és a város között.

A megnyitót követően pénteken és szombaton egész nap kilenc munkáltatócég várta az álláskeresőket. Érkeztek kiállítók Budapestről, Gyöngyösről és Jászárokszállásról, valamint számos helyi vállalat képviseltette magát. Leginkább operátori, összeszerelői és targoncás munkára lehetett jelentkezni, de kínáltak lehetőséget nappali portás és minőségügyi mérnök állás betöltésére is.

A CsángÁLLÁS ez alkalomból 76 érdeklődőt vonzott, a számok tükrében lapunk Oláh Alexandrát az állásbörze egyik szervezőjét kérdezte.

– Elégedett vagyok, hiszen ez egy remek lehetőség volt arra, hogy a fesztivált támogató cégeket és a látogatókat közelebb hozzuk egymáshoz. Ezáltal egy nem mindennapi fesztivál keretein belül  segíthettük céljaik elérésében a munkavállalókat és a munkát kínáló cégeket. – tudtuk meg Oláh Alexandrától.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?