Momentum a Bervában

A Momentum, “ Hívtok? Megyünk!” második országjáró kampánya részeként, annak második állomásán Jászberénybe látogattak el. Augusztus 4-én pénteken, a mozgalom aktivistái és a helyi alapszervezet vezetői a Berva Sörözőbe várták a szimpatizánsaikat.

Bozsik József, a Momentum helyi szervezetének alelnöke, köszöntötte a megjelent több mint harminc szimpatizánst és érdeklődőt, valamint a fővárosból érkezett aktivistákat. Röviden beszélt a helyi szervezet létrehozásáról és annak céljairól, majd átadta a szót Hajnal Miklósnak, a mozgalom szóvivőjének. Aki elmondta a Momentum Mozgalom mint part, feladatának tekinti Magyarországot a 21. századba vezetni, és olyan társadalmat építeni, amelyet nem ideológiai harcok osztanak meg, hanem közös célok tartanak össze.Öt ügy,rendszerszintű problémáival kívánnak elsősorban foglalkozni, ezek az egészségügy, oktatás, közlekedés, lakhatás, megélhetés. Véleményük szerint, az ország problémáit helyben kell elkezdeni megoldani, mert egy település az ott lakók közös ügye, erről szól a hitvallásuk is. Céljuk, hogy valódi párbeszédet folytassanak.

Ennek érdekében kisebb asztaltársaságokba szervezték az aktivisták a szimpatizánsokat és érdeklődőket, meghallgatva mindenki véleményét és tanácsait.Kíváncsiak voltak mindarra, hogy mit gondolnak a fenti témákról és arra kérték a jelenlévőket, osszák meg velünk, ami szerintük fontos a helyieknek.Ezzel a “módszerrel” már érdemi beszélgetés indult, ahol személyes vélemények, felvetések hangzottak el, valójában mire kéne figyelni, hol látnak sürgősen tisztázandó kérdéseket és megoldandó problémákat. Az informális eszmecsere a késő éjszakában ért véget.

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?